Sari direct la conținut

Vor fi măsurile de securitate sporite în jurul lui Putin după tentativa de asasinat împotriva lui Trump? Răspunsul Kremlinului

HotNews.ro
Dmitry Peskov și Vladimir Putin, Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP / Profimedia
Dmitry Peskov și Vladimir Putin, Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP / Profimedia

Krelimnul a fost întrebat de reporterii acreditați dacă președintele Vladimir Putin va fi mai bine păzit după atacul asupra fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

Kremlinul a declarat luni că președintele rus Vladimir Putin nu l-a contactat pe Donald Trump după tentativa de asasinat asupra candidatului republican la președinția SUA și nu intenționează să facă acest lucru, informează Reuters.

Întrebat dacă măsurile de securitate în jurul lui Putin vor fi acum sporite, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că liderul rus se bucură de un nivel adecvat de protecție și că se iau toate măsurile necesare.

Kremlinul a declarat duminică că nu crede că administrația americană a fost responsabilă pentru tentativa de asasinat de sâmbătă asupra lui Trump, dar a acuzat-o că a creat o atmosferă care a provocat atacul.

Președintele rus Vladimir Putin și-a întărit Garda Națională cu o unitate de elită a forțelor speciale pentru a-l proteja în cazul unei noi rebeliuni, după ce Evgheni Prigojin a pornit în marș spre Moscova, a relatat anul trecut ziarul britanic The Telegraph.

Garda Națională, creată de Putin în 2016, are 320 000 de oameni și îi raportează direct lui, mai degrabă decât Ministerului Apărării.

Este condusă de Viktor Zolotov, o fostă gardă de corp loială lui Putin, iar principalele sale funcții au inclus reprimarea protestelor antiguvernamentale.

Alexander Khinshtein, membru al partidului lui Putin, Rusia Unită, a declarat că liderul de la Kremlin a ordonat personal ca unitatea de forțe speciale Grom a Ministerului de Interne, formată din 7 000 de oameni, să treacă sub comanda sa, potrivit Business Insider.

Putin a înarmat forțe speciale de elită din Garda Națională cu tancuri și avioane de război.

Președintele rus nu are încredere în loialitatea serviciilor sale de securitate în urma revoltei liderului mercenarilor Wagner, care a murit la o lună de la insurgența eșuată.

INTERVIURILE HotNews.ro