Sari direct la conținut

Kaspersky, mișcare-surpriză după ce producătorul rus de software antivirus a fost interzis în SUA

HotNews.ro
Antivirus Kaspersky, Foto: Mohamed Ahmed Soliman / Dreamstime.com
Antivirus Kaspersky, Foto: Mohamed Ahmed Soliman / Dreamstime.com

Kaspersky Labs își va reduce treptat operațiunile din SUA începând cu 20 iulie, a informat luni producătorul rus de software antivirus, la aproape o lună după ce administrația Biden a anunțat planurile de a interzice vânzările companiei în SUA, informează Reuters.

Kaspersky nu a permis consumatorilor să achiziționeze niciun produs de pe site-ul său la începutul zilei, afisând mesajul „achiziție indisponibilă pentru clienții din SUA”.


Luna trecută, secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, a anunțat că intenționează să interzică vânzarea de software antivirus produs de Kaspersky în țară, invocând riscurile de securitate generate de influența Rusiei asupra companiei de securitate cibernetică.


De asemenea, în iunie, guvernul american a impus sancțiuni conducerii Kaspersky, inclusiv directorului de dezvoltare a afacerilor, directorului de operațiuni, directorului juridic și directorului de comunicare corporativă, invocând riscuri de securitate cibernetică.


Știrea privind planul companiei de a părăsi SUA a fost relatată pentru prima dată de CNN.

Noile restricții impuse de guvernul american asupra vânzărilor interne de software Kaspersky, care vor interzice descărcarea de actualizări de software, revânzarea și licențierea produsului, vor intra în vigoare la 29 septembrie.


Noile afaceri americane pentru Kaspersky vor fi blocate la 30 de zile după ce restricțiile au fost anunțate pentru prima dată pe 20 iunie.

Sursă foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro