Sari direct la conținut

Jack Black anulează toate concertele trupei sale după un comentariu scandalos despre tentativa de asasinare a lui Donald Trump – VIDEO

HotNews.ro
Jack Black anulează toate concertele trupei sale după un comentariu scandalos despre tentativa de asasinare a lui Donald Trump – VIDEO
Kyle Gass și Jack Black la premierul filmului de animație „Kung Fu Panda”, pentru care Black dă vocea personajului principal, FOTO: Joseph Martinez / PictureLux / Profimedia Images

Cântărețul și actorul american Jack Black a anunțat că va anula restul concertelor planificate pentru turneul mondial al trupei sale Tenacious D după ce colegul său Kyle Gass a provocat indignare din cauza unui comentariu despre tentativa de asasinare a lui Donald Trump, relatează BBC și USA Today.

Momentul controversat a avut loc în timpul unui concert pe care Tenacious D, trupa formată din cei doi, l-a susținut duminică în Australia, la Sydney. Black i-a adus colegului său de trupă un tort pe scenă cu un robot de recuzită întrucât el împlinise duminică vârsta de 64 de ani.

Când l-a întrebat pe Gass ce dorință vrea să își spună, el a răspuns:

„Nu îl ratați pe Trump data viitoare”.

O înregistrare video cu momentul, filmată de unul dintre participanții la concert, s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare, unde comentariile lui Gass au fost criticate în termeni duri. De altfel, inclusiv în înregistrarea video se poate auzi cum răspunsul său pare să provoace consternarea unora dintre cei prezenți:

Jack Black, în vârstă de 54 de ani, a declarat într-un comunicat remis USA Today și publicat ulterior și pe pagina sa de Instagram că a fost „luat prin surprindere” de comentariul făcut de colegul său de trupă, cu care cântă de peste 30 de ani.

Jack Black spune că toate planurile Tenacious D au fost puse pe pauză

„Nu aș aproba niciodată discursuri care incită la ură sau încuraja violență politică de orice formă. După ce m-am gândit mult, simt că nu mai este adecvat să continuăm turneul Tenacious D, și toate planurile creative pentru viitor sunt puse pe pauză. Le sunt recunoscător fanilor pentru sprijinul și înțelegerea lor”, a declarat Black.

Controversa dusese deja la amânarea concertului pe care Tenacious D urma să îl susțină marți în orașul Newscastle din statul australian New South Wales.

Tenacious D avea programate mai multe concerte în Australia și Noua Zeelandă luna aceasta. Black și Gass anunțaseră de asemenea o serie de spectacole „Rock D Vote” în sprijinul organizației non-partizane „Rock the Vote”, care îi încurajează pe americani să iasă la vot.

Seria de concerte urma să aibă loc în toamnă, înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, marcate de tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump în cursul weekendului. Atacatorul, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat mortal de agenții Secret Service după ce a tras mai multe focuri asupra lui Trump la un miting electoral din Pennsylvania.

Mai puțin cunoscut decât Black, care și-a lansat o carieră de succes la Hollywood, Gass a avut și el apariții în numeroase filme și seriale. El a jucat însă de regulă roluri secundare, o excepție făcând-o tocmai filmul Tenacious D in The Pick of Destiny, despre care se consideră că i-a lansat cariera cinematografică a lui Black.

Cei doi au scris și produs acest film din 2006 în care se joacă pe ei înșiși, însă lungmetrajul prezintă o poveste fictivă despre originile trupei rock pe care au fondat-o împreună.

INTERVIURILE HotNews.ro