Sari direct la conținut

A crescut numărul turiștilor străini care vizitează România. Din ce țări vin cei mai mulți vizitatori – ministrul Economiei

HotNews.ro
A crescut numărul turiștilor străini care vizitează România. Din ce țări vin cei mai mulți vizitatori – ministrul Economiei
Centrul Vechi din București Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Numărul turiştilor străini care vizitează România a crescut cu 12,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit ministrului Economiei, Radu Oprea. El a precizat că țările care au dat cei mai mulți turiști străini sunt Italia, Germania și Franța. 

Ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului a afirmat că potrivit datelor recente ale INS, comparativ cu aceeași lună din anul trecut, numărul turiştilor străini care vizitează România crescut cu 12,4%, iar numărul nopţilor petrecute în România a crescut 8%.

”Cel mai important pentru mine a fost să constat că ţările principale au fost Italia, Germania, Franţa, ţări unde am avut campanii de promovare a turismului”, a precizat ministrul, arătând că există un efect şi urmare acestor companii. Ministrul Economiei a subliniat că vor continua cu astfel de campanii şi studiază Londra sau alte oraşe din Marea Britanie.

El a menţionat că aceste campanii au ca scop cunoaşterea potenţialului României ca şi destinaţie turistică. Ministrul Radu Oprea a mai afirmat că, potrivit statisticilor, numărul turiştilor străini care vine pentru turism este mai mare decât turismul de business.

”A crescut suma pe care turiştii străini o cheltuieşte în România cu peste 1 miliard”, a mai explicat ministrul, precizând că încă este o diferenţă între cât cheltuiesc turiştii români în afara ţării şi cât cheltuiesc turiştii români şi aici trebuie luptat pentru echilibrarea balanţei.

INTERVIURILE HotNews.ro