Sari direct la conținut

Containerele de gunoi ale parcărilor din Arad au fost furate. Hoții au luat și un stâlp ridicat pentru montarea camerelor de supraveghere

HotNews.ro
Camere de supraveghere, Foto: Gertje | Dreamstime.com
Camere de supraveghere, Foto: Gertje | Dreamstime.com

Drumarii din Arad au mult de furcă cu o rețea de hoți care a început să fure containerele de gunoi amplasate pe drumurile naționale din județ. Nici măcar lanțurile nu i-au oprit pe hoți, iar aceștia au reușit să fure și un stâlp pe care autoritățile intenționau să monteze camere de supraveghere.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, care are în administrare și drumurile din Arad, se plânge, pe pagina de Facebook a instituției, că o parte din containerele de gunoi din parcările amenajate au fost furate, iar măsurile de contracarare nu sunt cu mult mai eficiente.

„Se fură containerele de gunoi amplasate în parcările de pe drumurile naționale din județul Arad! Pe mai multe drumuri naționale intens circulate din județul Arad au fost amplasate, de la începutul anului, 16 tomberoane de dimensiuni mai mari. Până astăzi, au ”rezistat” 10 dintre containere, 6 fiind… furate”, precizează DRDP Timișoara.

Au fost făcute sesizări la posturile de poliție din Șimand, Petriș și Săvârșin, iar oamenii legii, în paralel cu cercetările, au recomandat legarea cu lanțuri a tomberoanelor. Asta nu i-a descurajat pe hoți care au încercat să taie lanțurile și apoi să fure un tomberon. Lanțul a fost tăiat doar parțial, hoții fiind probabil întrerupți înainte să termine operațiunea.

Nici soluțiile mai hi-tech de securizare nu au perspective mai bune. „Urmează amplasarea de camere video în 22 din parcările de pe raza de administrare a DRDP Timișoara. Am pregătit unele parcări pentru a se monta camerele pe stâlp. Și, surpriză… Un stâlp deja a fost furat”, mai transmite DRDP Timișoara.

INTERVIURILE HotNews.ro