Sari direct la conținut

Percheziții la Lajos Kristof, „antrenorul de genii”, prins în flagrant când viola un minor 

HotNews.ro
Lajos Kristof în emisiunea Imperiul Leilor. Foto: Captură video Youtube
Lajos Kristof în emisiunea Imperiul Leilor. Foto: Captură video Youtube

Polițiștii fac percheziții luni în dosarul lui Lajos Kristof, care a fost arestat preventiv duminică, după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani, scrie News.ro. 

Perchezițiile au loc la un hotel din București, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro. 

Lajos a fost supranumit „antrenorul de genii”, pentru că descoperea și pregătea copii cu abilități speciale. El a fost prins sâmbătă în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor în vârstă de 14 ani, într-un apartament din Sectorul 4 din București. 

Bărbatul a fost inițial reţinut sâmbătă seară, iar duminică a fost arestat preventiv.

Lajos Kristof a spus că era inconștient în timpul actului sexual cu minorul, fiind somnambul 

Lajos Kristof a spus că actele sexuale cu victima de 14 ani aveau loc inconștient, fiind somnambul, potrivit TVR Info.

Bărbatul de 39 de ani a fost filat timp de două săptămâni de poliţiştii de la Secția 26, înainte de a fi prins în flagrant.

Surse din anchetă mai spun că minorul de 14 ani ar fi recunoscut o legătură cu agresorul și că ar exista încă un copil în situația lui, potrivit televiziunii naționale.

Școala fondată de Lajos Kristof în București nu apare ca fiind acreditată 

Lajos Kristof a fondat și o școală, Amias International School, iar pe site-ul acesteia se notează că este acreditată din anul 2023. 

HotNews.ro a căutat școala pe listele ARACIP, instituția care acreditează și autorizează școlile din România, iar Amias International School nu figurează ca unitate de învățământ particulară autorizată să funcționeze provizoriu și nu apare nici în registrul unităților de învățământ preuniversitare acreditate. Nici adresa la care funcționează instituția nu se regăsește în registrele agenției.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a transmis pentru HotNews.ro că școala fondată de Lajos Kristof nu se află în rețeaua instituției, iar reprezentanții Ministerului Educației au precizat că orice școală acreditată trebuie să apară pe listele făcute publice de ARACIP. 

INTERVIURILE HotNews.ro