Sari direct la conținut

Marea iluzie a intimității în online: verifică dacă faci și tu aceleași greșeli când postezi pe internet

HotNews.ro
Marea iluzie a intimității în online: verifică dacă faci și tu aceleași greșeli când postezi pe internet
Când stăm pe telefon, credem că suntem în intimitate pentru că, aparent, nu mai e nimeni în jur - FOTO -Shutterstock.com

Felul în care ne raportăm la viața noastră privată și la ideea de intimitate s-a schimbat radical odată cu apariția internetului și în special a rețelelor sociale. În mare, conceptul de intimitate a devenit mai degrabă o iluzie, de care încă ne agățăm, pentru că realitatea e destul de nedigerabilă și generatoare de tot felul de anxietăți.

Cum putem vorbi de viață privată când orice conversație pe care o avem poate să ajungă la alții printr-o simplă captură de ecran? Despre ce intimitate poate fi vorba cu adevărat pe un grup „privat” de Facebook unde sunt mii de oameni? În plus, știm deja că giganții tech ne supraveghează fiecare mișcare în mediul online.

Tot conceptul de intimitate din viața noastră online se învârte în jurul ideii de încredere în celălalt: încredere că nu va face un screenshot cu conversația noastră; încredere că nu va da mai departe un clip pe care i l-am trimis; încredere că un story pe care îl punem pe Instagram doar pentru lista noastră de prieteni nu va ajunge peste tot.

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro