Sari direct la conținut

Un petrolier care transporta 1,4 milioane de litri de petrol s-a scufundat în largul zonei de coastă a capitalei filipineze Manila

HotNews.ro
Un petrolier care transporta 1,4 milioane de litri de petrol s-a scufundat în largul zonei de coastă a capitalei filipineze Manila
Petrolierul MT Terra Nova care s-a scufundat cu 1,4 milioane de litri de petrol Foto: Handout / AFP / Profimedia

Nava MT Terra Nova, un petrolier sub pavilion filipinez, „s-a răsturnat şi în cele din urmă s-a scufundat”, a declarat Garda de Coastă din Filipine într-un comunicat, precizând că investighează dacă s-ar fi putut produce o perturbare în apele din jur în cursul acestui incident maritim, relatează AFP citat de Agerpres.

„Am reuşit să salvăm 16 din cei 17 membri ai echipajului, unul dintre ei e dat dispărut”, a declarat ministrul Transporturilor din Filipine, Jaime Bautista, într-o conferinţă de presă.

Intervenția salvatorilor este îngreunată de către condițiile meteorologice, cu vânt și valuri puternice.

Incidentul a avut loc joi dimineaţa, la aproximativ şapte kilometri de municipalitatea Limay, situată la nivelul golfului Manila.

Petrolierul transporta 1,4 milioane de litri de petrol când s-a răsturnat în largul zonei de coastă a capitalei filipineze Manila.

După scufundarea petrolierului, a fost detectată o pată de petrol, iar personalul de protecţie a mediului marin a fost mobilizat pentru a încerca să o ţină sub control.

Incidentul are loc la o zi după ce taifunul Gaemi a intensificat ploile musonice sezoniere, scufundând mari porțiuni din Metro Manila și suburbiile sale în inundații puternice.

INTERVIURILE HotNews.ro