Sari direct la conținut

Federația Națională a Părinților se dezice de acțiunile președintelui filialei București, în scandalul Lajos Kristof

HotNews.ro
Lajos Kristof în emisiunea Imperiul Leilor. Foto: Captură video Youtube
Lajos Kristof în emisiunea Imperiul Leilor. Foto: Captură video Youtube

Federația Națională a Părinților spune că fostul președinte al filialei București a federației, Eugen Ilea, nu a avut mandat și nu a acționat în calitate oficială în relațiile cu Amias International School sau cu Lajos Kristof, „antrenorul de genii”, arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un copil de 14 ani.

Federația Națională a Părinților a reacționat după ce Edupedu.ro a scris că lideri ai federației au fost implicați în diverse moduri în activitățile desfășurate de Lajos Kristof, Eugen Ilea având mai multe postări pe contul său de Facebook și pe cel Federației Părinților București, cu scopul de a promova Amias International School. 

Într-un comunicat de presă transmis vineri, Federația Națională a Părinților se dezice de acțiunile lui Eugen Ilea și spune că Consiliul Director al federației nu a luat la cunoștință și nici nu a fost informat despre vreo colaborare cu școala lui Lajos Kristof, care nu era acreditată de Ministerul Educației. 

Conform federației, regulamentul le permite președinților reprezentanțelor județene și a municipiului București să reprezinte organizația în relația cu alte persoane sau în relația cu presa, „însă cu responsabilitatea clară de a respecta obligațiile statutului pe care îl dețin”. „În caz contrar, ei pot fi demiși sau își pot pierde calitatea de membru al federației”. 

Federația Națională a Părinților mai spune că Eugen Ilea și-a asociat imaginea cu Lajos Kristof nu în calitatea oficială de președinte al reprezentanței municipiului București a Federației Naționale a Părinților, ci în nume propriu. 

„Promovarea imaginii online a numitului Lajos Kristof și Amias International School sau Amias Small School s-a efectuat și se regăsește în conținutul paginilor de socializare de pe platforma Facebook “Federației Părinților București”, pe conturile personale ale fostei conduceri, care nu aparțin Federației Naționale a Părinților – EDUPART”, se mai menționează în comunicat.

Cine este Lajos Kristof, supranumit „antrenorul de genii”

Lajos Kristof, supranumit „antrenorul de genii”, pentru că descoperea și pregătea copii cu abilități speciale, a fost prins în flagrant, sâmbătă, 20 iulie, în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor în vârstă de 14 ani, într-un apartament din Sectorul 4 din București. Bărbatul a fost inițial reţinut sâmbătă seară, iar duminică a fost arestat preventiv.

„Antrenorul de genii” Lajos Kristof a fost prins în flagrant, sâmbătă, 20 iulie, în timp ce ar fi întreținut relații sexuale cu un copil de 14 ani, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro. Presa din România a scris despre el în ultimii ani, scoțând în evidență că vrea să reformeze sistemul de educație din țara noastră, dar și să ajute copiii cu abilități speciale.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4. Din cercetările şi verificările efectuate în cauză a rezultat că bănuitul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreţine raporturi intime, prin oferirea unor sume de bani ori promiterea altor beneficii”, a transmis Poliţia Capitalei printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Lajos Kristof a spus că actele sexuale cu victima de 14 ani aveau loc inconștient, fiind somnambul, potrivit TVR Info.

Potrivit propriului site, Lajos Kristof are 39 de ani și se autodescrie ca „mentor de Top, dramaturg, scriitor, profesor”.

Printre funcții enumăra mai multe realizări și menționa diverse premii obținute pentru activități în educație. Scria despre el că este:

  • Director Fondator Școala Amias Small School
  • Expert educațional – Centrul pentru Tineret al Municipiului București
  • Preşedinte Fondator Asociaţia de Tineret pentru Prietenie și Educație
  • Fondator al programului naţional Mentor în România
  • Producător general – spectacole de teatru și performance: Teatrul Evreiesc de Stat, Opera Națională București, Centrul Reduta
INTERVIURILE HotNews.ro