Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice: Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de luni. David Popovici câștigă aurul olimpic. Samara și Ionescu, eliminați / Jaqueline Cristian, înfrângere în fața lui Kerber

HotNews.ro
Jocurile Olimpice: Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de luni. David Popovici câștigă aurul olimpic. Samara și Ionescu, eliminați / Jaqueline Cristian, înfrângere în fața lui Kerber
Delegația României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 (Foto: Clodagh Kilcoyne / AFP / Profimedia)

Luni, la Jocurile Olimpice de la Paris au fost programați pentru a intra în competiție mai mulți sportivi din România. David Popovici luptă pentru aurul olimpic, luni seară, la La Defense Arena, din Paris. Finala probei de 200 metri liber este programată de la ora 21.40. HotNews.ro și siteul nostru de sport GOLAZO.ro vă vor prezenta LIVE rezultatele obținute de români la JO Paris 2024.

Toate informațiile despre evoluțiile românilor la JO Paris 2024, LIVE:

Jucătorul de tenis de masă Eduard Ionescu a fost eliminat, luni seară, în turul doi al probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Jaqueline Cristian – aflată la prima sa prezența la un turneu olimpic – a pierdut, 4-6, 6-3, 4-6, meciul contra nemțoaicei Angelique Kerber.

Partida a început cu un prim set câștigat de Kerber cu 6-4. Jaqueline Cristian a câștigat cel de-al doilea set, după schimburi spectaculoase mingi. Setul 3 a fost al break-urilor, iar în game-ul 6 era egalitate totală 3-3 la game-uri și 1-1 la seturi. Kerber, fost numărul 1 mondial pentru 34 de săptămâni, câștigătoare a Australian Open, în 2016, US Open 2016 și Wimbledon, în 2018, medaliată cu argint olimpic la Rio 2016, a gestionat mai bine finalul de meci.

Jaquelin a salvat fabulous prima minge de meci, dar a ratat pe următoarea, ”o minge de scos” cum a spus Horia Tecău, potrivit COSR.

Eliza Samara a luptat fantastic, a egalat la 13 si a fost aproape să ducă partida în decisiv, dar Cheng I-Chin a fost mai lucidă pe final de set și câștigă setul și meciul cu 4-2

Eroism pur: David Popovici a devenit campion olimpic pe ultimii metri, recuperînd incredibil și muncind uluitor! A câștigat medalia de aur la două sutimi de secundă după ce, la jumătatea cursei, era al treilea!

Samara greșește câteva mingi importante și Cheng I-Ching se desprinde la 3-1. Jucătoarea noastră nu cedează și face 3-2 la seturi.

Cheng I-Ching câștigă setul 3 și conduce cu 2-1, chiar dacă Samara revenise și egalase la 8 și dădea senzația că va putea câștiga setul.

Samara și-a ridicat nivelul de joc și a cîștigat la mare luptă setul 2 (11-9) egalând situația.

Eliza Samara joacă de la această oră contra lui Cheng I-Ching din Taiwan. Sportiva asiatică a câștigat primul set.

Japonia este noua campioană olimpică în întrecerea masculină pe echipe la gimnastică. Diferența față de China, ocupanta locului secund, a fost de doar 0.532 puncte. SUA a completat podiumul.

Ovidiu Ionescu a pierdut în cinci seturi (1-4) în fața croatului Andrej GACINA, în turul 2 al turneului olimpic masculin de simplu, la tenis de masă.

Mountain Bike: Ede Molnar nu a putut încheia cursa de cross-country, din cauza unor probleme tehnice. Aurul olimpic a fost câștigat de Tom Pidcock, al doilea din palmares.

România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu din cadrul concursului de tenis de câmp de la Jocurile Olimpice, după ce Jaqueline Cristian a fost învinsă de Angelique Kerber, multiplă campioană de Grand Slam. A fost 6-4, 3-6, 6-4 pentru nemțoaică, la capătul unui meci intens, cu lovituri spectaculoase și cu mult dramatism.

Echipajul feminin al României de opt rame cu cârmaci, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, s-a calificat în finala probei la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campioană mondială și europeană en-titre în această probă, România a dominat de-o manieră categorică cursa de luni, cu timpul de șase minute, 12 secunde și 31 de sutimi.

Înotătorul Vlad Stancu s-a clasat pe locul 30 în seriile probei de 800 m liber, contând pentru JO de la Paris. În vârstă de 18 ani, Vlad a încheiat cursa cu timpul de opt minute, 20 de secunde şi 78 de sutimi. El a ratat ocazia unei prezențe în lupta pentru medalii.

Ovidiu Ionescu a fost eliminat din turneul olimpic de tenis de masă. Sportivul nostru a fost învins, scor 1-4 (8-11, 12-10, 8-11, 10-12, 5-11), de croatul Andrej Gacina. Meciul a durat 42 de minute.

Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci va evolua în recalificări după ce a ocupat ultimul loc în seria 1 de la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipajul României (în componența Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) a încheiat cursa cu timpul de cinci minute, 55 de secunde şi 82 de sutimi.

Echipajul de patru vâsle feminin (Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan) a ratat calificarea în finala A la Jocurile Olimpice de la Paris. România a terminat cursa pe locul 4 și va evolua în finala B.

Echipajul de patru vâsle masculin, în componența Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu și Andrei Lungu, s-a clasat pe locul cinci în recalificări. Rezultatul a dus la ratarea calificării în finala A de la Jocurile Olimpice de la Paris.

„E ziua Imnului Național, e ziua în care onoarea și mândria capătă alte forme. Azi, sperăm să ascultăm Imnul la Paris”, transmite COSR într-o zi de luni în care David Popovici va evolua în finala probei de 200 m liber din cadrul JO 2024.

Azi este ziua finalei probei de 200 m liber din cadrul concursului de înot, iar România așteaptă salvarea onoarei de la tânărul său înotător de 19 ani.

Programul de luni al sportivilor români de la Jocurilor Olimpice:

De la ora 11:00 – Tenis de masă, Arena 4 Paris Sud

Simplu masculin, turul 1 – Ovidiu Ionescu – Andrej Gacina (Croaţia)

De la ora 12.28 – Înot, Paris La Defense Arena

800 m liber masculin – Serii: Vlad Stancu

De la ora 12:20 – Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Patru vâsle masculin – recalificări: Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu

De la ora 12.30


Patru vâsle feminin – recalificări: Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan

De la ora – 12:40 – Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Opt rame cu carmaci (8+) masculin – Serii: ROMÂNIA (Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu)

De la ora 13.00 – Canotaj

Opt rame cu carmaci (8+) feminin – Serii: ROMÂNIA (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu)

De la ora 13:00 – Tenis, Roland Garros

Terenul 13:

Simplu feminin – Turul 2: Jaqueline Cristian – Angelique Kerber

Terenul 11

Dublu feminin – Turul 1: Ana Bogdan/Jaqueline Cristian – Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japonia)

De la ora 15:10 – Ciclism

Ciclism, Elancourt Hill / Mountain bike, cross-country masculin – FINALĂ: Ede Molnar

De la ora 21.00 – Tenis de masă

Turul 2 – simplu feminin: Elizabeta Samara – Cheng I-Ching (Taiwan)

Turul 2 – simplu masculin: Eduard Ionescu – Kao Cheng – Jui (Taiwan)

De la ora 21:40 – Înot, Paris La Defense Arena

200 m liber masculin – FINALĂ: David Popovici

INTERVIURILE HotNews.ro