Sari direct la conținut

„Totally Spies” va fi adaptat pentru un serial american, iar „Peaky Blinders” va avea propriul film

HotNews.ro
„Totally Spies” va fi adaptat pentru un serial american, iar „Peaky Blinders” va avea propriul film
Cillian Murphy în Peaky Blinders Foto: Robert Viglasky/Netflix/THA / Hollywood Archive / Profimedia

Desenul animat francez „Totally Spies” va fi adaptat într-un serial american pe Amazon Prime Video, iar serialul britanic „Peaky Blinders” va fi transformat într-un film pe Netflix, a anunțat joi compania de producție Banijay, potrivit AFP.

Versiunea live-action a serialului „Totally Spies” ar trebui să fie disponibilă „la sfârșitul anului 2025”, iar pentru filmul „Peaky Blinders” nu a fost încă stabilită o dată, a declarat François Riahi, CEO al Banijay Group, la prezentarea rezultatelor semestriale.

Banijay Group este societatea mamă a Banijay Entertainment, un gigant mondial al producției audiovizuale.

Serialul „Totally Spies” va fi realizat în Statele Unite, actorul american Will Ferrell fiind producător executiv.

Fenomen al anilor 2000, versiunea sa de desene animate îi are în prim plan pe Sam, Clover și Alex, adolescenți care duc o viață dublă de spioni, îmbrăcați în emblematicele lor salopete verzi, roșii și galbene.

Acest desen animat francez a fost difuzat timp de șase sezoane începând din 2001 și a avut un succes mondial. Tocmai a revenit pentru un al șaptelea sezon, la unsprezece ani după predecesorul său.

Pentru a face trecerea la un serial live-action, Banijay a făcut echipă cu gigantul american Amazon MGM Studios.

„Acesta este, fără îndoială, cel mai important acord semnat vreodată în afacerea noastră cu copii (…). (…) Aceasta este o oportunitate unică de a crește valoarea și raza de acțiune” a „Totally Spies”, a comentat Riahi.

Peaky Blinders

Compania americană de streaming a anunțat în luna iunie că a comandat un film Peaky Blinders, ceea ce ar fi o veste majoră în sine dată fiind popularitatea uriașă a serialului, dar odată cu marele anunț Netflix a dezvăluit și că actorul irlandez Cillian Murphy se va întoarce în rolul lui Thomas Shelby. Mai mult, filmul va fi scris de cineastul britanic Steven Knight, creatorul serialului Peaky Blinders.

„Va fi un capitol exploziv în povestea Peaky Blinders. Fără niciun fel de mănuși. Peaky Blinders în război total”, a promis el în comentarii făcute pentru Tudum, site-ul de știri al Netflix. Regizor va fi Tom Harper, care a regizat primul sezon al serialului și mai are în portofoliul său titluri ca The AeronautsHeart of StonePhilip K. Dick’s Electric Dreams sau miniseria Război și pace lansată de BBC în 2016.

„Se pare că Tommy Shelby mai are treabă pentru mine. Va fi foarte satisfăcător să colaborez din nou cu Steven Knight și Tom Harper pentru versiunea de film a Peaky Blinders. Aceasta e una pentru fani”, a declarat și Cillian Murphy.

Și dacă nu ar fi vorba de un film Peaky Blinders, cooptarea la bord a lui Murphy pentru o producție originală a Netflix tot ar fi una dintre cele mai mari lovituri recente ale companiei.

Creat în 2013 la BBC, cu actorul Cillian Murphy în rolul principal, acest serial spune povestea unei familii criminale din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

A fost un succes mondial, iar estetica sa (costume și mici șepci vintage de băiat rău) a influențat moda.

Potrivit comunicatului privind rezultatele grupului Banijay, „producția primului film Peaky Blinders pentru Netflix va începe în lunile următoare”.

În iunie anul trecut, grupul „a finalizat achiziția Caryn Mandabach Productions”, compania independentă care a produs „Peaky Blinders”.

Ca parte a acestui acord, Banijay Entertainment deține acum 100% din drepturile pentru „Peaky Blinders”.

INTERVIURILE HotNews.ro