Sari direct la conținut

Giorgia Meloni spune că a oferit un exemplu pentru mame după ce și-a dus fiica în vizita oficială din China

HotNews.ro
Giorgia Meloni spune că a oferit un exemplu pentru mame după ce și-a dus fiica în vizita oficială din China
Giorgia Meloni alături de fiica sa Ginevra, FOTO: Maria Grazia Picciarella / Zuma Press / Profimedia

Premierul italian Giorgia Meloni afirmă că a oferit un exemplu bun mamelor muncitoare, unul de natură să ajute la avansarea drepturilor lor, prin decizia ei de a-și duce fiica într-o vizită oficială în China, relatează Reuters.

Ea a declarat într-un interviu acordat revistei de lifestyle Chi că în Italia au izbucnit dezbateri aprinse după ce a fost fotografiată de mână cu fiica sa Ginevra în timp ce coborau din avionul care a aterizat la Beijing pentru prima ei vizită oficială în țara asiatică.

Agenția Reuters notează că criticii lui Meloni au pus sub semnul întrebării decizia ei de a-și expune fiica în lumina publică în timpul unei vizite atât de importante.

Meloni a răspuns însă acum că alternativa ar fi fost să își lase fiica acasă în Italia timp de aproape o săptămână.

Meloni, care s-a despărțit de tatăl Ginevrei anul trecut după un scandal care a ținut prima pagină a tabloidelor, a subliniat în interviul acordat revistei Chi că fiecare mamă trebuie să aleagă ce este mai bine pentru copilul sau copiii săi.

„Dar e mai mult de atât, există o provocare culturală care afectează toate femeile”, a adăugat ea.

Giorgia Meloni este prima femeie care conduce Italia ca prim-ministru

„Eu cred că dacă eu, ca prim-ministru, am reușit să arăt că rolul meu este compatibil cu cel de mamă, atunci nu vor mai exista scuze pentru cei care folosesc rolul de mamă drept pretext să nu promoveze femei la locul de muncă”, a mai declarat aceasta pentru revista de lifestyle.

Giorgia Meloni a devenit în octombrie 2022 prima femeie prim-ministru din istoria Italiei, spulberând un tabu pentru italiencele implicate în politică.

Însă ea nu se identifică drept o feministă și în trecut și-a exprimat opoziția față de măsuri solicitate de activiste pentru drepturile femeilor.

De exemplu, ea a declarat că se opune introducerii unor cote de gen obligatorii în parlamentul italian și în consiliile de administrație ale marilor companii, afirmând că femeile ar trebui să avanseze în carieră pe bază de merite.

INTERVIURILE HotNews.ro