Sari direct la conținut

Golazo: Exercițiul gimnastei Sabrina Voinea de la sol va fi reanalizat – Răspunsul primit de Nadia Comăneci din partea Federației Internaționale de Gimnastică

HotNews.ro
Golazo: Exercițiul gimnastei Sabrina Voinea de la sol va fi reanalizat – Răspunsul primit de Nadia Comăneci din partea Federației Internaționale de Gimnastică
Sabrina Maneca-Voinea / Sursa foto: Ulrik Pedersen / Zuma Press / Profimedia

Polemica din jurul exercițiului Sabrinei Voinea de la sol continuă, GOLAZO.ro, site-ul nostru de sport, anunțând că Nadia Comăneci a precizat că evoluția gimnastei noastre va fi reanalizată.

„Nu mai este o altă ieșire decât cea cu călcâiul. Acolo a fost cel mai aproape. Imaginile arată că asta nu s-a întâmplat. (n.r. – dar poate a atins cu vârful degetelor piciorului stâng când a făcut pirueta?). Nu-mi dau seama, dar nu cred. Să ne arate ei imaginile din care reiese că a depășit linia. (n.r. – se mai poate face acum ceva?).

S-au trimis cereri de revizuire a exercițiului, ca să vedem cu toții unde s-a făcut acea deducție de ieșire din covor. I-am trimis și eu imaginile domnului Watanabe. Cred că se va revizui exercițiul Sabrinei”, a spus Nadia Comăneci, pentru GOLAZO.ro.

În mediul on-line au apărut mai multe filmulețe în care se vede cum Sabrina Voinea nu calcă în afara covorului de concurs.

Inițial, informația cu implicarea Nadiei Comăneci și cu reviziurea exercițiului Sabrinei Maneca Voinea a fost dezvăluită pe surse de Euronews România.

Reamintim că Sabrina Maneca Voinea a primit nota 13.700 la sol, la egalitate cu Ana Bărbosu, iar gimnasta noastră s-a clasat în afara podiumului de premiere (locul 5) la Jocurile Olimpice de la Paris.

Notele din finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris

Rebeca Andrade (Brazilia) / 14.166 / aur
Simone Biles (SUA) / 14.133/ argint
Jordan Chiles (SUA) / 13.666 inițial / 13.766 după contestație / bronz
Ana Bărbosu (România)/ 13.700
Sabrina Maneca Voinea (România) / 13.700
Alice D’Amato (Italia) / 13.600
Rina Kishi (Japonia) / 13.166
Yushan Ou (China) / 13.000
Manila Esposito (Italia) / 12.133.

INTERVIURILE HotNews.ro