Sari direct la conținut

Rusia susține că a contracarat o incursiune ucraineană în Kursk

HotNews.ro
Kursk, Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia
Kursk, Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Rusia a afirmat marți că a dejucat o tentativă de incursiune a armatei ucrainene în regiunea de frontieră Kursk, după mai multe operațiuni similare revendicate în ultimele luni de combatanții pro-Kiev, potrivit AFP.

Trei civili au fost uciși în cursul zilei de lovituri ucrainene în această regiune rusă, a anunțat guvernatorul interimar, Alexei Smirnov, pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării a raportat un „atac” ucrainean transfrontalier cu tancuri și vehicule blindate la ora 08:00 (05:00 GMT).

Forțele ruse „resping” atacurile pe teritoriul rus „și provoacă pagube inamicului”, a declarat ministerul într-o declarație pe Telegram.

Într-un scurt videoclip publicat de aceeași sursă și prezentat ca fiind filmat marți în timpul acestor lupte de frontieră, se poate vedea un tanc ucrainean lovit de un proiectil.

Armata rusă a dat asigurări că membrii „grupului de sabotaj s-au retras pe teritoriul ucrainean, unde continuă să fie atacați”.

Potrivit guvernatorului regional Alexeï Smirnov, luptele au loc în districtele ruse Sudjan și Korenevski. „Artileria și aviația lovesc inamicul ucrainean”, a declarat el.

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a refuzat să comenteze situația de la frontieră.
Forțele ruse „eșuează în apărarea” regiunii Kursk, a declarat Andriï Kovalenko, un oficial al Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, fără a oferi alte detalii.

Marți, Smirnov a raportat, de asemenea, „bombardamente masive” din partea ucrainenilor și atacuri cu drone care au vizat regiunea sa, care au ucis cel puțin trei civili și au rănit alți 13, inclusiv patru copii.

INTERVIURILE HotNews.ro