Sari direct la conținut

Complot pentru asasinarea lui Trump. FBI crede că Iranul a vrut să răzbune uciderea generalului Soleimani

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Un pakistanez cu presupuse legături cu Iranul a fost pus sub acuzare în Statele Unite în legătură cu un complot dejucat de asasinare a unui politician american sau a unor oficiali guvernamentali, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA, citat de Reuters.

Asif Mercchant (46 de ani) a încercat să recruteze oameni în SUA pentru o conjurație prin care să fie răzbunată asasinarea în 2020 a generalului iranian Qassem Soleiman, unul dintre comandanții de top ai Gărzilor Revoluționare.

Merchant, despre care procurorii susțin că ar fi trecut prin Iran înainte să ajungă în Statele Unite, a fost acuzat de comandarea unei crime la o instanță din Brooklyn, New York. Bărbatul a fost arestat pe 16 iulie.

„De mai mulți ani Departamentul de Justiție contracarează eforturile impertinente și neobosite ale Iranului de a riposta împotriva unor oficiali americani pentru uciderea generalului Soleimani”, a declarat procurorul general Merrick Garland.

Agenții FBI cred că fostul președinte Trump, care a aprobat atacul cu dronă împotriva lui Soleimani, precum și alți foști și actuali oficiali americani erau țintele complotului, transmite CNN, citând un oficial american.

Documentele depuse în instanță nu numesc țintele completului. Merchant a declarat unui informator al FBI că în jurul unei ținte „vor fi peste tot forțe de securitate”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție a refuzat să facă comentarii suplimentare. Staff-ul campaniei lui Trump nu a putut fi contactat pentru un comentariu imediat.

INTERVIURILE HotNews.ro