Sari direct la conținut

Circulația pe Valea Oltului se redeschide de azi. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

HotNews.ro
Circulația pe Valea Oltului se redeschide de azi. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor
Lucrări pe Valea Oltului. FOTO: CNAIR

Circulația rutieră se va deschide pe Valea Oltului de miercuri, 7 august, de la ora 20, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grideanu. Restricția se ridică mai devreme cu două zile decât termenul prevăzut.

„Am primit de dimineaţă înştiinţare din partea companiei turce că termenul de 9 august, adică peste două zile, când trebuia să fie dată în circulaţie Valea Oltului, redeschisă pe perioada zilei, se devansează. Lucrările s-au terminat şi din această seară, de la ora 20:00, va fi dată în circulaţie, cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările”, a declarat Grindeanu.

Circulația pe Valea Oltului a fost închisă din 8 iulie, pe timpul zilei.

Ministrul Transporturilor se arată „mulțumit de cum au lucrat cei de pe Valea Oltului” și a mulţumit Guvernului pentru sprijinul pe care i l-a acordat în luarea decizii de a închide circulația.

În urmă cu o săptămână, Grindeanu spunea că lucrările erau finalizate în proporție de aproape 75%, fiind „în grafic”.

Ministrul de resort mai preciza pe 31 iulie că după redeschiderea traficului pe Valea Oltului ar mai putea fi restricții doar pe acele porţiuni de trei benzi, adică să fie închisă una dintre acestea dacă va fi nevoie.

Criticat în spațiul public pentru decizia de a închide în plin sezon de concedii unul dintre cele mai circulate drumuri din România, Grindeanu a spus că amânarea lucrărilor ar fi însemnat o întârziere de un an la autostrada Sibiu-Pitești şi penalităţi de 80 de milioane de lei.

Din 8 iulie, maşinile nu au putut circula în intervalul 06.00 – 20.00, cu excepţia celor ale instituţiilor de intervenţie, care erau însoţite de echipaje ale constructorului. Riveranii au beneficiat de două intervale speciale pentru a se putea duce/ întoarce de la serviciu. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, de unde a ridicat orice restricţie, iar CFR a suplimentat numărul de garnituri.

INTERVIURILE HotNews.ro