Sari direct la conținut

Banksy „eliberează” animalele la Grădina Zoologică din Londra, în finalul unei serii de lucrări care le omagiază

HotNews.ro
O gorilă eliberează un leu de mare și mai multe păsări într-o lucrare realizată de Banksy pe gardul Gărdinii Zoologice din Londra / FOTO Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia
O gorilă eliberează un leu de mare și mai multe păsări într-o lucrare realizată de Banksy pe gardul Gărdinii Zoologice din Londra / FOTO Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Artistul stradal Banksy a revendicat marți a noua sa pictură murală – poate chiar ultima din seria făcută pe străzile din Londra și care a avut ca subiect animalele – care a fost realizată chiar pe storurile grădinii zoologice din capitala Angliei, înfățișând o gorilă eliberând un leu de mare și păsări, relatează Reuters. 

Seria a început cu o capră de munte și a fost urmată de alte opt lucrări, care a redat inclusiv trei maimuțe agățate de un pod feroviar, silueta unui lup și doi pelicani deasupra unui restaurant fish and chips (pește și cartofi prăjiți).

Lucrarea de la grădina zoologică arată o gorilă care deschide un oblon metalic pentru a elibera păsările și un leu de mare. Banksy a postat imagini cu toate picturile sale murale pe contul său de Instagram.

BBC, citând echipa lui Banksy, a scris că lucrarea de artă cu gorila este ultima piesă a seriei. Echipa artistului nu a răspuns imediat la o solicitare Reuters de comentarii. 

Angajații grădinii zoologice din Londra au fost încântați să descopere că cea mai recentă pictură murală a fost realizată în pragul ușii lor și mulți trecători au venit să admire lucrarea și să-și facă poze, a declarat managerul presei a grădinii zoologice, Rebecca Blanchard.

„Acest lucru aduce atât de multe zâmbete pe fețele oamenilor în această dimineață”, a spus Blanchard în timp ce stătea în fața picturii. Ea a spus că grădina zoologică trebuie să decidă ce să facă cu ea, dar „cu siguranță o păstrează și o protejează”.

Blanchard a spus că opera de artă ar putea fi „marea finală” a ceea ce ea a descris ca fiind „o serie incredibilă care sărbătorește animalele”.

Pe rețelele sociale au apărut teorii despre semnificația lucrărilor unui artist care a evidențiat teme precum războiul și schimbările climatice în lucrările sale anterioare.

Unii au speculat că ar putea fi legate de revoltele și atacurile rasiste care au afectat țara în ultima săptămână, alții le-au legat de ideea că omenirea își așteaptă propria cădere.

INTERVIURILE HotNews.ro