Sari direct la conținut

Fetița de 11 ani care a fost atacată cu cuțitul de suspectul român în Londra a avut nevoie de chirurgie plastică, după ce a fost „înjunghiată de opt ori” / Ce spune poliția britanică despre bărbatul acuzat de tentativă de omor

HotNews.ro
Schiță cu Ioan Pintaru, românul acuzat că a încercat să ucidă o fetiță de 11 ani în Londra, în timp ce a fost prezentat Tribunalului Westminster/ FOTO Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia
Schiță cu Ioan Pintaru, românul acuzat că a încercat să ucidă o fetiță de 11 ani în Londra, în timp ce a fost prezentat Tribunalului Westminster/ FOTO Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia

Ioan Pintaru, în vârstă de 32 de ani, cetăteanul român care a fost acuzat de tentativa de omor a unei fetițe de 11 ani în Piața Lecester, a fost adus marți în faţa tribunalului Westminster, în timp ce procurorii spun că micuța a avut nevoie de o operație de „chirugie plastică” după ce a fost înjunghiată de opt ori, scriu The Independent și Reuters.

Ioan Pintaru a apărut în fața curții purtând un hanorac gri specific închisorii. Instanța a reținut că tânărul de 32 de ani este cetățean român fără adresă fixă, informații care apar și pe site-ul poliției metropolitane. The Independent publică inclusiv o fotografie a bărbatului, preluată de pe Facebook

Procurorul David Burns a spus că copilul și mama ei se aflau în Leicester Square ca turiste când a fost înjunghiată de opt ori cu un cuțit. El a adăugat: „Am înțeles că a avut nevoie de o intervenție chirurgicală plastică pentru rănile pe care le-a suferit”.

Un bărbat „s-a apropiat de fată, a strâns-o de cap, apoi a înjunghiat-o de opt ori”, a declarat procurorul Burns, potrivit News.ro.

El a adăugat că fata a fost rănită în zona feţei, umărului, încheieturii mâinii şi gâtului. Victima este încă în spital.

Procurorii au descris atacul ca fiind unul „aleatoriu”.

Bărbatul este acuzat şi de deţinerea unui obiect tăios, după ce fetița de 11 ani a fost înjunghiată de opt ori luni după-amiază în Leicester Square.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că fetița de 11 ani a fost grav rănită, deși rănile ei nu pun viața în pericol.

Deși inițial s-a crezut că mama fetei, în vârstă de 34 de ani, a fost și ea rănită, poliția a spus că sângele provenea de fapt de la rănile fiicei sale. 

Pintaru a apărut la Tribunalul din Westminster și a vorbit doar pentru a-și confirma numele și data nașterii.

Lui Pintaru nu i s-a cerut să depună nicio pledoarie, iar următoarea audiere este programată pe 10 septembrie, potrivit Reuters.

Ce spune Ministerul român de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marţi, la solicitarea News.ro, că persoana reţinută de autorităţile britanice este cetăţean român, iar Consulatul General al României la Londra va urma procedurile specifice în astfel de cazuri.

De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost primite alte solicitări în legătură cu acest caz.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autorităţile britanice de poliţie cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square şi la reţinerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgenţă prin intermediul biroului ataşatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reţinută de autorităţile britanice este cetăţean român”, a transmis MAE.

Instituţia a menţionat că, prin misiunea diplomatică şi Consulatul General al României la Londra menţine legătura cu autorităţile britanice privind acest caz şi va urma procedurile consulare specifice.

INTERVIURILE HotNews.ro