Sari direct la conținut

„Este un lucru bun să te înţelegi” cu dictatorii, susține Donald Trump: „Sunt duri și inteligenți”

HotNews.ro
„Este un lucru bun să te înţelegi” cu dictatorii, susține Donald Trump: „Sunt duri și inteligenți”
Președintele american Donald Trump, dreapta, la o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, în marja summitului G-20 din Osaka, Japonia, 28 iunie 2019. FOTO: Susan Walsh / AP / Profimedia

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din noimebrie, şi-a apărat luni relaţia cu liderii autoritari precum Vladimir Putin, Kim Jong-Un şi Xi Jinping, afirmând că „este un lucru bun” să te înţelegi cu ei, scrie agenția spaniolă de presă EFE, potrivit Agerpres.

„A te înţelege cu ei este un lucru bun, nu ceva rău”, i-a spus Trump magnatului Elon Musk, într-un dialog pe platforma X, deţinută de proprietarul Space şi Tesla.

Trump s-a felicitat că a putut să-i cunoască pe cei trei lideri autoritari din Rusia, Coreea de Nord și, respectiv, China.

„Îi cunosc pe fiecare dintre ei. Şi lăsaţi-mă să vă zic, lumea va spune: „«Oh, este teribil!». Nu spun nimic de bine sau de rău. Ei sunt în vârful jocului, sunt duri, sunt inteligenţi şi îşi vor proteja ţara. Probabil că îşi iubesc ţara”, a mai afirmat fostul președinte american.

Iar odată cu venirea la putere a democraţilor în ianuarie 2021, acestor lideri „nu le-a venit să creadă” ce întorsătură a putut lua SUA, a mai susținut Trump.

În cadrul interviului acordat platformei de socializare X, Trump a lansat, de asemenea, un atac puternic la adresa preşedintelui Joe Biden, reproşându-i invazia rusă din Ucraina.

Trump susţine că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Biden nu ar fi fost preşedinte, potrivit Business-Standard.

Atirudinea favorabilă a lui Donald Trump faţă de liderul de la Kremlin a făcut în trecut obiectul unor puternice critici nu doar în SUA.

INTERVIURILE HotNews.ro