Sari direct la conținut

VIDEO Cel mai bogat pastor din SUA povestește cu satisfacție cum a primit o limuzină Bentley de la un om muribund: „Îți mulțumesc, Iisus!”

HotNews.ro
VIDEO Cel mai bogat pastor din SUA povestește cu satisfacție cum a primit o limuzină Bentley de la un om muribund: „Îți mulțumesc, Iisus!”
Kenneth Copeland este cel mai bogat pastor din Statele Unite, FOTO: Captură de ecran

O înregistrare video cu Kenneth Copeland, cel mai bogat pastor din Statele Unite, s-a viralizat pe rețelele de socializare după ce acesta s-a lăudat că a primit o limuzină Bentley de la un bărbat muribund și i-a mulțumit lui Iisus pentru asta.

Pastorul în vârstă de 87 de ani le-a vorbit enoriașilor săi despre pasiunea sa pentru ceasuri de lux Breitling, relatând cum Mylon LeFevre, un cunoscut cântăreț de rock creștin în Statele Unite, l-a sunat într-o zi să îl întrebe câte ceasuri Breitling are.

LeFevre, pe care pastorul îl descrie drept un „prieten al său”, era bolnav de cancer la momentul respectiv.

„I-am spus că nu știu, cred că 36, nu le-am numărat în ultimul timp, iar în dulapul meu am cutii pentru întors ceasurile, sunt multe acolo înăuntru… Iar el mi-a zis: „Îți voi da numărul 37”. Am spus: „Grozav, Mylon”. Acum, el credea în Dumnezeu pentru vindecarea sa”, le explică pastorul enoriașilor săi.

„El a zis: „Îți dau (limuzina mea) Bentley și are un ceas Breitling”, își continuă Copeland povestea, neputând să își stăpânească satisfacția. „O Bentley cu un… Îți mulțumesc, Iisus!”, adaugă pastorul.

The Christian Post scrie că momentul a avut loc la începutul lunii august și că pastorul Copeland a fost inspirat să spună povestea după ce a observat că un bărbat din primul rând al adunării părea să se uite la ceasul său.

„Crezi că e frumos? Este un Breitling. Are diamante pe margini. Cineva mi l-a dăruit”, i-a spus el bărbatului.

Înregistrarea video a început să se viralizeze pe rețelele de socializare după ce mai multe canale de YouTube cunoscute în Statele Unite precum TYT au descoperit momentul zile mai târziu și l-au comentat pe larg.

The Christian Post amintește că pastorul Copeland este un propăvăduitor al așa-zisei Evanghelii a prosperității, o credință religioasă care susține că Biblia învață că prosperitatea financiară a creștinilor este un semn de sănătate spirituală și că sărăcia este un blestem sau o pedeapsă de la Dumnezeu.

Cunoscută și drept Teologia prosperității, această credință s-a răspândit în anii 1970 și 1980 în Statele Unite, fiind în special populară în rândul pastorilor penticostali și carismatici.

Pastorul Copeland și-a făcut o bună parte a averii din „plantarea de semințe”

Unul dintre pilonii de bază ai Evangheliei prosperității este „plantarea de semințe”, termenul folosit pentru donațiile financiare consistente cerute enoriașilor. Pastorii promit că donațiile făcute bisericii vor fi primite înapoi înzecit de la Dumnezeu, fie sub forma prosperității financiare, fie prin alte binecuvântări sau chiar minuni.

În pofida donației făcute lui Copeland, prietenul său Mylon LeFevre a murit de cancer în luna septembrie a anului trecut.

Deși averea lui Copeland este dificil de stabilit cu exactitate datorită faptului că o mare parte din ea este pe numele bisericii pe care o conduce, The Richest și alte site-uri de specialitate o estimează la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Pe lângă pasiunea pentru ceasuri elvețiene, el este cunoscut și pentru cea pentru avioane private și deține o flotă de aeronave. Copeland este recunoscut ca fiind cel mai bogat pastor din Statele Unite, la o distanță considerabilă de Joel Osteen, mult mai cunoscut în afara SUA. Osteen are o avere estimată la 110 milioane de dolari și, după moartea cunoscutului teleevanghelist Pat Robertson în vara anului trecut, este considerat al doilea cel mai bogat pastor din Statele Unite.

La fel ca Osteen și Copeland, Robertson a fost un propăvăduitor al Evangheliei prosperității.

INTERVIURILE HotNews.ro