Sari direct la conținut

VIDEO Zece mașini au ars complet într-o zonă rezidențială din Sumî. Ucrainenii spun că rușii au atacat orașul cu rachete Iskander și bombe ghidate

HotNews.ro
VIDEO Zece mașini au ars complet într-o zonă rezidențială din Sumî. Ucrainenii spun că rușii au atacat orașul cu rachete Iskander și bombe ghidate
Un expert al poliției inspectează un crater în urma unui atac rusesc, în orașul Sumî, pe 17 august 2024. FOTO: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Pompierii din cadrul Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina au publicat imagini suprinse în urma unui atac al rușilor efectuat sâmbătă dimineață asupra unei zone rezidențiale din orașul Sumî, din regiunea cu același nume, soldat cu incendierea mai multor mașini, relatează Ukrainska Pravda, Sky News și The Kyiv Independent.

„Avioane inamice au lovit de dimineață orașul Sumî. Ca urmare a atacului, 10 mașini aparținând unor civili, parcate în apropierea unor clădiri rezidențiale de apartamente, au luat foc. În plus, unda de explozie a spart ferestrele și a deteriorat fațadele clădirilor rezidențiale și alte infrastructuri”, a transmis Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, într-un mesaj publicat în mediul online, alături de o înregistrare video și fotografii de la locul intervenției.

Imaginile surprind și un crater format în fața clădirilor rezidențiale afectate de atac. Mașinile cuprinse de flăcări au ars complet.

Pompierii au precizat că au stins incendiul și că au împiedicat propagarea acestuia la alte vehicule din zonă.

Dmitro Drozdenko, șeful administrației militare a orașului Sumî, a precizat că zona bulevardului Svobody din Sumî a fost lovită de atac.

Aproximativ 41 de explozii au fost înregistrate în regiunea Sumî, potrivit administrației militare regionale, acestea fiind cauzate de rachete, bombardamente aeriene, drone, obuze de tanc și artilerie.

„Rușii continuă să comită crime împotriva populației civile din regiunea Sumî, trimițând rachete către clădiri rezidențiale din zone populate”, a scris administrația regională, într-un mesaj publicat pe Telegram.

Forțele ruse au atacat orașul Sumî din nord-estul țării în dimineața zilei de sâmbătă, rănind cel puțin doi civili, au anunțat ulterior autoritățile locale.

Rușii au lansat un atac cu rachete Iskander-K și o lovitură aeriană cu bombe KAB (bombe ghidate) asupra orașului, au precizat Forțele Aeriene ucrainene și administrația militară regională.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro