Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă, după moartea lui Alain Delon: Un erou / Un model. Nu unul de carton care te-ar fi invitat să dai “like și subscribe”

HotNews.ro
Liderul PNL, Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Liderul PNL, Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat duminică la moartea celebrului actor francez Alain Delon spunând că „a fost un erou care nu și-a sacrificat convingerile”, „chiar dacă erau împotriva curentelor”.  „Va rămâne un model. Nu unul de carton care te-ar fi invitat să dai “like și subscribe””, a spus Ciucă. 

Nicolae Ciucă a postat duminică un mesaj omagial pentru actorul francez care a decedat la 88 de ani, subliniind că, indiferen de rolul jucat, „Alain Delon avea o problemă cu “happy end-ingurile” și prefera realismul în locul idilicului”. 

Totodată, liberalul a vorbit despre ce au însemnat pentru el filmele cu Alain Delon.

„Alain Delon a fost un erou care nu și-a sacrificat convingerile, ținea la principiile lui, chiar dacă erau împotriva curentelor, și a influențat cinematografia mondială prin autenticitate. S-a impus acolo unde nu era loc și a schimbat jocul chiar dacă regulile erau deja stabilite. 

Pentru mine Alain Delon va rămâne un model. Nu unul de carton care te-ar fi invitat să dai “like și subscribe”, ci ăla pe care îl iubeai deși el nu îți cerea adorația. 

Profesional a fost impecabil, filmele lui rămân evadarea mea din comunism. Alain Delon ne-a transpus pe toți în lumea lui când lumea noastră era gri și asta, dragii mei, înseamnă nemurirea”, a scris pe Facebook Ciucă. 

Legendarul star de cinema, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019, suferea și de limfom (cancer al sistemului limfatic) și fusese plasat sub protecție judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant desemnat de tribunal „pentru îngrijirea sa medicală”.

Apoi, această măsură a fost transformată în aprilie în „tutelă consolidată”, ceea ce însemna că el nu mai putea decide singur asupra gestionării bunurilor și finanțelor sale.

Citește și: VIDEO Zece filme emblematice în care a jucat Alain Delon

INTERVIURILE HotNews.ro