Sari direct la conținut

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Poliția a deschis o anchetă după ce subiectele de la Limba română au apărut în mediul online înainte de încheierea examenului

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Poliția a deschis o anchetă după ce subiectele de la Limba română au apărut în mediul online înainte de încheierea examenului
Poliție Inquam Photos / Alex Nicodim

Polițiștii din Vaslui au deschis o anchetă după ce au fost sesizați de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui că luni, la proba scrisă a examenului de BAC 2024, sesiunea de toamnă, de la Limba și literatura română subiectele au apărut în spațiul public la nici o oră de la începerea probei. 

În acest caz, există indicii că pozele ar fi fost făcute la centrul de examen care funcţionează la Liceul „Ştefan Procopiu” din municipiul Vaslui.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a fost sesizat de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui despre faptul că, la puţin timp după începerea probei de limba română în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, în spatiul public au apărut fotografii cu subiectele, iar din verificări a rezultat că numărul de identificare de pe foile de concurs ar aparţine unui centru de examen din Vaslui. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, prin Poliţia Municipiului Vaslui, urmând ca, după efectuarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui, citați de Agerpres. 

Și ISJ Vaslui face verificări în acest caz. Inspectoarea școlară generală, Anamaria Botan, a spus că se ia în calcul chiar și schimbarea comisiei de BAC de la centrul de examen respectiv, dacă imaginile apărute în spațiul public cu subiectele au fost făcute de un membru al comisiei. 

„Luăm toate măsurile care se impun, după ce aflăm mai multe detalii”, a spus aceasta luni, pentru Edupedu.ro

Vezi și: 

INTERVIURILE HotNews.ro