Sari direct la conținut

„Copiii de azi își petrec vacanțele în Maldive. Fiică-mea le petrecea în spatele blocului, pe păturică, iar eu, la scăldat, pe malul Trotușului”

HotNews.ro
„Copiii de azi își petrec vacanțele în Maldive. Fiică-mea le petrecea în spatele blocului, pe păturică, iar eu, la scăldat, pe malul Trotușului”

Tocmai s-a întors fiică-mea cu familia ei (soțul și fetița) din vacanța de vară de patru zile, în Bulgaria. Nu prea încântați. Dar nici n-au plecat cu mari așteptări. Că au fost și anul trecut, și, la fel, au venit cam dezumflați. N-ar fi optat ei pentru Buglaria dacă nu era asta mică, Victoria. Argumentul în favoarea acestei destinații a fost un drum de numai cinci ore, pe care fata l-a suportat destul de bine. Mai bine decât au sperat.

Mă gândeam zilele trecute la cât de plimbați sunt copiii din ziua de azi în vacanță. Bine, nu toți… Până la aproape doi ani si jumătate, pitica a fost deja de două ori în Bulgaria și o dată în Grecia, o dată la noi, la mare, și de nici nu mai știu câte ori la munte. Și e apă de ploaie pe lângă cei care au văzut Disneyland-ul sau au fost în Laponia, acasă la Moș Crăciun, prin Bali, Maldive și cine mai știe pe unde! Păi eu am văzut prima dată litoralul românesc la 14 ani, și-atunci pentru că am avut baftă să câștig o tabără gratuită! La Năvodari, când era în glorie. Că altfel, cine știe câți ani ar mai fi trecut…Deși locuiam teoretic aproape de litoral, în București.

”Trei ligheane” și o gârlă                                   

Vacanța de vară însemna pentru mine, în cel mai fericit caz, două săptămâni la Târgu Ocna, unde locuiau maică-mea, soțul ei și frate le meu. Bucuriile se reduceau la a merge dimineața în grădină să văd dacă s-a mai copt ceva zmeură și permisiunea să mergem la scăldat pe malul Trotușului. 

Citiți continuarea articolului pe site-ul nostru de parenting www.totuldespremame.ro

INTERVIURILE HotNews.ro