Sari direct la conținut

Gaza: Un oficial american califică remarcile lui Netanyahu drept „neconstructive”

HotNews.ro
Gaza: Un oficial american califică remarcile lui Netanyahu drept „neconstructive”
Premierul israelian Benjamin Netanyahu Foto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Un înalt oficial american a criticat marți declarațiile atribuite premierului israelian Benjamin Netanyahu privind menținerea controlului Israelului asupra frontierei dintre Fâșia Gaza și Egipt, apreciind că acestea nu sunt „constructive” în plină negociere a armistițiului, potrivit AFP.

„Declarații maximaliste precum acestea nu sunt constructive pentru ajungerea la un acord de încetare a focului”, a declarat oficialul, care îl însoțește pe secretarul de stat american Antony Blinken în turneul său în Orientul Mijlociu și care a solicitat anonimatul din cauza caracterului sensibil al discuțiilor.

Antony Blinken și-a caracterizat turneul pe care îl efectuează în Orientul Mijlociu drept posibil ultima oportunitate pentru un acord pentru obținerea unui armistițiu în Gaza.

După ce luni a fost prezent în Israel, unde a anunțat că are acceptul premierului Netanyahu pentru o propunere de acord, marți el a ajuns în Egipt unde va discuta cu statele care mediază între Israel și gruparea Hamas, potrivit AFP și Reuters.

Washingtonul a prezentat vineri la Doha o nouă propunere de compromis, care prevede în primă fază un armistiţiu de şase săptămâni, însoţit de o retragere israeliană din zonele dens populate din Gaza şi eliberarea unui anumit număr de ostatici.

INTERVIURILE HotNews.ro