Sari direct la conținut

Kamala Harris l-a atacat direct pe Donald Trump: „Pur și simplu și-au pierdut mințile!” / „Femei care au pierdut sarcina într-o parcare… care au făcut septicemie…”

HotNews.ro
Kamala Harris l-a atacat direct pe Donald Trump: „Pur și simplu și-au pierdut mințile!” / „Femei care au pierdut sarcina într-o parcare… care au făcut septicemie…”
Donald Trump, la un miting de campanie în Arizona Foto: Rebecca Noble / Getty images / Profimedia

În discursul prin care a acceptat nominalizarea la Convenția Democrată, Kamala Harris a spus că Trump și echipa sa nu au încredere în capacitatea femeilor de a decide în privința corpului lor și a dorinței de a naște.

„În ultimii doi ani, am călătorit prin țara noastră. Și femeile mi-au spus poveștile lor. Soții și tații mi le-au împărtășit pe ale lor”, a spus Kamala Harris, joi, la Chicago, în fața delegaților care au ales-o drept candidata democraților la alegerile prezidențiale din SUA. Este a doua oară în istorie când unul dintre marile partide a nominalizat o femeie.

„Vor să promulge o interdicție a avortului la nivel național”

„Am ascultat povești despre femei care au pierdut sarcina într-o parcare… care au făcut septicemie… care și-au pierdut capacitatea de a mai avea vreodată copii… toate acestea pentru că medicilor le este frică să nu ajungă la închisoare pentru că și-au îngrijit pacienții”, a spus Harris.

Ea a continuat exemplele, spunând că a întîlnit „Cupluri care doar încearcă să-și mărească familia… întrerupte în mijlocul tratamentelor, am întâlnit copii care au supraviețuit unei agresiuni sexuale, posibil forțați să ducă sarcina la termen. Aceasta este ceea ce se întâmplă în țara noastră. Din cauza lui Donald Trump”.

Harris a spus, referindu-se la ceea ce a numit intențiile lui Trump că „el nu a terminat. Ca parte a agendei sale, el și aliații săi vor să limiteze accesul la controlul nașterilor, să interzică avortul medicamentos și vor să promulge o interdicție a avortului la nivel național cu sau fără Congres”.

„Trebuie să ne întrebăm: de ce anume nu au încredere în femei?”

„Rețineți acest lucru: el intenționează să creeze un comitet național anti-avort. Pur și simplu și-au pierdut mințile”, a exclamat candidata democraților. Harris a promis că dacă va fi aleasă președinte va vota legea în favoarea dreptului femeilor. „Și trebuie să ne întrebăm: de ce anume nu au încredere în femei? Noi avem încredere în femei. Și atunci când Congresul va trece un proiect de lege pentru a restabili libertatea de reproducere, ca președinte al Statelor Unite, voi fi mândră să semnez această lege”, a spus Kamala Harris, miercuri, în discursul care a încheiat Convenția Democrată. Alegerile din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie 2024.

INTERVIURILE HotNews.ro