Sari direct la conținut

Cum ajungi de la „iarbă” la cocaină și la „vreau să mă las”. Povestea unui dependent.

HotNews.ro
Andrei recunoaște că au fost perioade când consumul de droguri de orice fel i-a afectat viața, dar asta numai pentru că el n-a știut cum altfel să gestioneze dificultățile vieții.
Andrei recunoaște că au fost perioade când consumul de droguri de orice fel i-a afectat viața, dar asta numai pentru că el n-a știut cum altfel să gestioneze dificultățile vieții.

La 40 de ani, viața lui Andrei* se împarte între cei doi copii, meseria de inginer software care îl pasionează și hobby-urile lui: cântatul la tobe, datul cu skateboard-ul și înțelegerea psihicului uman. Are multă energie, e inteligent și, de când se știe, a fost interesat să experimenteze tot felul de lucruri care să-i testeze limitele fizice și psihice. De-asta, consumul de droguri i-a picat mănușă. A început cu pastile, ocazional, prin liceu, a trecut pe fumat de iarbă și, tot crescând dozele, a ajuns și dependent de cocaină. Acum, deși nu spune nu drogurilor, vrea să se lase. De ce? Pentru sănătate. A lui.

*Din motive care țin de protejarea identității, numele folosit în acest articol nu este cel real. Informațiile din acest articol se referă strict la experiența unei persoane. Smartliving.ro nu susține utilizarea și/sau deținerea de substanțe ilegale.

În 2000, când era în anul I de facultate, Andrei a fumat prima dată iarbă. Iarbă, marijuana sau weed e denumirea generică pentru un amestec făcut din planta de canabis, care poate fi din speciile sativa sau indica. N-a început direct cu iarbă.

A fost întotdeauna tentat să experimenteze lucruri noi, care să-l facă să-și testeze limitele minții și trupului, așa că prin clasa a opta a experimentat lucid dreaming, adică visul lucid, o tehnică prin care îți poți antrena psihicul să fie conștient în timp ce visezi. Nimic ilegal până aici. Apoi, în liceu, a luat ocazional anxiolitice și medicamente antispastice, și-a injectat destul de des o substanță anestezică, a fumat coji de banană uscată, a încercat să fumeze inclusiv mac, crezând că e un fel de opiu. „Culmea e că cei care făceam asta eram tocilarii din clasă”, începe Andrei să povestească.

Un gram pe lună – cinci grame pe noapte

„Ideea e că mi-a plăcut tot timpul să experimentez, și drogurile mele preferate sunt halucinogenele, LSD și ciuperci, că îți explorezi anumite zone din creier. Cel mai mult îmi place dispariția egoului”, spune el. Deși are experiență cu mai multe tipuri de droguri, stau cu Andrei la o terasă din București și vorbim despre fumatul de iarbă. Cât e el de bun sau de rău, în condițiile în care, în general, societatea se împarte-n două: ba e bine, ba e rău să fumezi weed

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de wellbeing www.smartliving.ro

INTERVIURILE HotNews.ro