Sari direct la conținut

Viața „fiilor secreți” ai lui Vladimir Putin: în izolare, călătorind cu trenuri blindate, avioane private și elicoptere – investigație

HotNews.ro
Vladimir Putin. FOTO: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia
Vladimir Putin. FOTO: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia

O anchetă a publicației de investigații non-profit Dossier Center a dezvăluit miercuri că Vladimir Putin are doi fii, Ivan Putin și Vladimir Putin Jr, cu presupusa sa parteneră, gimnasta rusă Alina Kabaeva, scrie publicația rusească independentă Novaia Gazeta Europe.

Fiii lui Vladimir Putin, care trăiesc în izolare protejați de ofițeri ai Serviciului Federal de Protecție (FSO) în diferite reședințe private, sunt însoțiți non-stop de bone, meditatori privați și antrenori sportivi profesioniști, potrivit Dossier Center, care a adăugat că cei doi călătoresc în trenuri blindate, avioane private și elicoptere.

Tutorii băieților sunt căutați periodic prin intermediul unei agenții, potrivit anchetei, care a inclus o captură de ecran a unui anunț de angajare pentru un profesor de engleză pentru băieți cu vârste cuprinse între patru și opt ani, publicat în februarie 2024.

Termenii și condițiile includeau cazare, o săptămână de lucru de cinci zile și un salariu de 7.700 de euro pe lună, deși se specifica faptul că părăsirea locului în care locuiește familia era strict interzisă.

O sursă care lucrează în anturajul familiei Putin a declarat pentru autorii investigației că familia este foarte selectivă în ceea ce privește naționalitatea personalului pe care îl angajează, preferând țările considerate prietenoase cu Rusia – Africa de Sud fiind o alegere obișnuită.

Sursa a adăugat că familia Putin caută în permanență noi profesori, deoarece „să te înțelegi cu familia nu este atât de ușor”. Jurnaliștii au aflat că cetățeni din Africa de Sud, Noua Zeelandă și Marea Britanie s-au aflat sau se află printre profesorii privați angajați de familie.

Copiii au, de asemenea, antrenori personali de înot și gimnastică artistică, Ivan fiind antrenat de un fost membru al echipei naționale ruse de gimnastică, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Ivan și Vladimir jr.

Ivan și Vladimir sunt născuți în primăvara anului 2015 și, respectiv, 2019, în locuri diferite. Ivan s-a născut la clinica Sant’Anna din Lugano, Elveția, în timp ce Vladimir s-a născut la Moscova, deși în ambele cazuri a fost vorba despre aceeași ginecoloagă, Natalia Thiebaud, potrivit Dossier Center.

Olesia Fedina, verișoara lui Kabaeva, se prezintă străinilor ca fiind mama băieților și se întâlnește personal cu orice potențial tutore. Kabaeva însăși încearcă să păstreze secretul în timpul meciurilor copiilor, urmărindu-i dintr-o lojă, dar nu reușește întotdeauna să își ascundă prezența.

„De exemplu, dacă fiul cel mare joacă hochei sau participă la un spectacol și Olesia Fedina îl urmărește, după meci sau spectacol, copilul nu aleargă la ea, ci la o lojă ascunsă în spatele sticlei opace, unde stă mama adevărată”, a scris Dossier Center, citând o sursă din personalul serviciului.

Familia are un program regulat, copiii petrecând cea mai mare parte a anului la reședința Valdai a lui Vladimir Putin din regiunea Novgorod din Rusia. În lunile februarie și martie ale fiecărui an, ei schiază la Soci, iar în iulie și august se află pe iahturile familiei în Golful Finlandei și în Marea Neagră.

Disney, Lego, iPad-uri

Ivan, fiul cel mare al lui Putin, este obsedat de desenele animate și filmele Disney și îi place să se costumeze în unele dintre personajele sale preferate, potrivit anchetei.

Această pasiune nu este probabil pe placul lui Putin, care și-a declarat în mai multe rânduri preferința pentru desenele animate de producție sovietică, scrie The Moscow Times.

Ambii copii au, de asemenea, o colecție mare de Lego și mai multe iPad-uri pe care le folosesc pentru jocuri și lecții online.

Putin mai are două fiice

Putin are două fiice din prima sa căsătorie cu Liudmila Putina, de care a divorțat în 2013, potrivit biografiei sale oficiale.

Kremlinul a negat orice relație între Putin, 71 de ani, și Kabaeva, 41 de ani, deși presa a scris despre ei de peste un deceniu, inclusiv faptul că au copii împreună.

Putin a declarat luni că cei mai mici membri ai familiei sale vorbesc fluent mandarina, fără să spună la cine se referă. „Unii dintre membrii familiei mele, cei mici, vorbesc și chineza – o vorbesc fluent”, le-a spus Putin elevilor de la Școala secundară nr. 20 din Kyzyl, Tuva, la aproximativ 4.500 km est de Moscova.

Reuters scrie că fiicele sale vorbesc rusă, engleză, germană și franceză. Putin are însă și cel puțin trei nepoți, potrivit presei ruse.

INTERVIURILE HotNews.ro