Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu puternic în Parcul IOR din Capitală. Fumul a ajuns până în stația de metrou Titan

HotNews.ro
VIDEO Incendiu puternic în Parcul IOR din Capitală. Fumul a ajuns până în stația de metrou Titan

Un incendiu puternic de vegetație uscată a izbucnit, luni, în Parcul IOR din Capitală, în zona retrocedată, unde în ultimii ani au avut loc mai multe incendii. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, este afectată o suprafață de 20.000 de metri pătrați.

Focul a izbucnit în partea de sud a parcului, la mică distanță de una dintre gurile de metrou ale stației Titan. Jurnaliștii de la B365 scriu că fumul a intrat și în stația de metrou Titan.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au transmis că nu există victime.

La fața locului au fost mobilizate 5 autospeciale de stingere.


Potrivit ISU, este afectată o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați, iar la această oră incendiul este localizat.

Incendiul a izbucnit în zona retrocedată din Parcul IOR, unde în ultimii au au avut loc mai multe incendii.

În octombrie 2023, proprietarii celor 12 hectare retrocedate au fost amendați de Primăria Capitalei, prin Poliția Locală, cu 35 milioane de euro pentru diminuarea spațiului verde.

De la începutul anului 2022 până la finalul lunii august 2023, pe cele circa 12 hectare retrocedate în Parcul IOR au avut loc 15 incendii, în care au ars peste 2 hectare din spațiul verde, potrivit datelor transmise în octombrie 2023 de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov, la solicitarea HotNews.ro. La 11 din cele 15 incendii, cauza probabilă stabilită de pompieri este că focul ar fi pornit de la o țigară, două incendii au pornit din cauza focului pus intenționat, iar la restul de la foc făcut pe spațiul verde, care a scăpat de sub control, se arată în răspunsul transmis de pompieri la solicitarea Hotnews.ro.

Reamintim că cele circa 12 hectare de spațiu verde au fost retrocedate în 2005, iar în 2022 proprietarii sau chiriașii au anunțat că doresc să construiască acolo un parc de distracții.

CITEȘTE ȘI: Premieră în România: amendă record pentru proprietarii celor 12 hectare retrocedate în Parcul IOR – 35 milioane de euro pentru diminuarea spațiului verde

INTERVIURILE HotNews.ro