Sari direct la conținut

Alertă meteo. Ciclonul Boris lovește vestul României. Temperaturile au scăzut drastic în toată țara

HotNews.ro
Alertă meteo. Ciclonul Boris lovește vestul României. Temperaturile au scăzut drastic în toată țara
Ploaie torentiala Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

Ciclonul Boris aduce duminică ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din vestul țării, după ce cu o zi în urmă a provocat inundații de proporții în Moldova.

ANM a actualizat prognoza și a emis noi avertizări de ploi torențiale pentru 14 județe.

Un cod galben de vreme rea este în vigoare în Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei până duminică la ora 22, a anunțat ANM.

În intervalul menționat, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp, potrvit meteorologilor.

Ciclonul Boris aduce ploi în vestul României

Pe alocuri va mai ploua și în Dobrogea, dar și în Moldova, unde ciclonul Boris a făcut patru victime, a declarat meteorologul Oana Catrina pentru Digi 24.

Și în județul Galați este posibil să mai plouă, dar nu se vor înregistra cantitățile record de sâmbătă.

În ultimele 24 de ore, și temperaturile au scăzut drastic, dar meteorologul are și o veste bună.

„Vorbim de valori sub cele normale pentru perioada aceasta. Și astăzi, maximele vor fi cu mult mai coborâte decât cele care în mod normal ar trebui să se înregistreze. Vestea bună este că de la mijlocul săptămânii vremea intră într-un proces de încălzire treptată, iar temperaturile maxime se vor situa în media perioadei – 20 de grade în depresiuni și până la 27 de grade în sud, cu 25-26 de grade în capitală”, a spus Oana Catrina.

Conform sursei citate, luni sunt așteptate ploi locale în vest, centru și nord. Marți și miercuri, ploile se restrâng, afectând zone mici, în special în centru, nord și la munte.

Pericol de noi inundații în Galați și Vaslui

Este pericol de noi inundați în județele Galați și Vaslui, unde hidrologii au prelungit, sâmbătă noapte, avertizarea cod roşu privind depăşirea cotelor de pericol pe mai multe cursuri de apă.

Avertizarea vine după ce patru persoane au murit sâmbătă în județul Galați în urma inundațiilor puternice provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris.

Peste 5.000 de locuințe au fost afectate și cel puțin 270 de oameni din 22 de localități au fost evacuați.

Tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din județele Galaţi şi Vaslui sunt în continuare închise din cauza inundaţiilor.

Sursă foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro