Sari direct la conținut

Inundații puternice în Galați. Patru persoane au murit. Mii de locuințe afectate, peste 270 de oameni evacuați din case / Ciolacu și mai mulți miniștri, într-o localitate devastată a treia oară de ape în ultimii ani – FOTO/VIDEO

Inundații in localitatea Slobozia Conachi, Galati / Foto: Inquam Photos / George Călin
Inundații in localitatea Slobozia Conachi, Galati / Foto: Inquam Photos / George Călin

Patru persoane au murit în județul Galați în urma inundațiilor puternice provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris. Autoritățile au anunțat că au fost inundate peste 5.000 de gospodării, iar cel puțin 270 de oameni din 22 de localități au fost evacuați din case. Hidrologii au emis cod roșu de inundații pentru râurile Siret și Prut (județele Galați și Vaslui).

271 de oameni din 22 de localități inundate, evacuați din case


Până sâmbătă seară au fost evacuate din casele inundate și mutate în siguranță 271 de persoane, autoritățile fiind in dialog cu alți 14 locuitori din comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă într-o zonă de siguranță, a anunțat Guvernul.

Pentru cazarea populației evacuate, au fost amenajate 30 de locuințe modulare din cele 50 din primul lot trimis către zonele afectate, fiecare având capacitatea să găzduiască patru persoane. Conform Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuințe modulare, care vor fi operaționalizate în regim de urgență și amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanții Apelor Române.

În localitățile Slobozia Conachi și Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, pentru preluarea persoanelor ale caror locuințe sunt grav afectate de inundații. Oamenilor le vor fi asigurate apă, alimente, paturi si lenjerii de pat, saci de dormit, pentru cazarea temporară.

default

Conform Guvernului, 569 de salvatori – pompieri, jandarmi, polițiști, forțe ale armatei, personal al aviației – au fost implicați în acțiunile de salvare și de ajutorare în cele 22 de localități afectate din județul Galați – Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Grivița, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăști, Drăgușeni, Smulți, Berești, Berești Meria, Bălăbănești, Tudor Vladimirescu, Bălășești, Rediu și Sugurlui. Două detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, dotate cu bărci de salvare și camioane, au intervenit, la solicitarea autorităților locale, în județul Galați.

La Comandamentul pentru Situații de Urgență, la Galați, împreună cu premierul Marcel Ciolacu au participat vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvar ministrul Mediului, Mircea Fechet, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, autorități locale din județul Galați.

default

Pompierii intervin la această oră pentru evacuarea a 26 de persoane din localitatea Pechea, județul Galați, care au solicitat sprijin pentru a fi duse într-o zonă sigură. Inițial, persoanele în cauză au refuzat să fie evacuate, la momentul la care salvatorii se aflau în zonă, spune Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Conform sursei citate, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o hotărâre pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, localităților din județul Galați pentru asigurarea condițiilor minime de trai persoanelor afectate de inundații.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a mers și el în județul Galați, afectat puternic de inundații, și a postat imagini filmate din elicoperul cu care a survolat zona.

Ministerul Apărării anunță că, la solicitarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, asigură transportul cu 10 camioane și opt trailere a unor materiale din depozitele Rezervelor de Stat din București și Bacău către zonele afectate din județul Galați. De asemenea, au fost puse la dispoziție două macarale de înalt tonaj, în punctele de încărcare de la Bacău și de descărcare de la Galați.

În urma inundaţiilor, 25.199 de gospodării din judeţul Galaţi se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Echipele de intervenţie lucrează 24 de ore din 24, în condiţii dificile, pentru a remedia avariile şi a reda electricitatea în localităţile afectate. Sunt în contact permanent cu colegii de la Electrica Distribuţie. Vă informez că, în urma inundaţiilor, un număr de 25.199 de gospodării din judeţul Galaţi se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică”, a scris Burduja pe Facebook.

Aproximativ 50 de angajaţi de la Inspectoratul Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi lucrează pentru a ridica o tabără mobilă pentru sinistraţi în localitatea Gura Bohotin, din comuna Gorban.

Inspectorul şef al ISU Iaşi, col. Ionuţ Grădinaru, a declarat că în tabăra mobilă vor fi cazaţi sinistraţii din judeţele Vaslui şi Galaţi.

„Tabăra este formată din corturi cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri. Va fi amplasată pe un teren de fotbal pus la dispoziţie de Primăria Gorban. Avem pusă la dispoziţie şi Casa de Cultură pentru cazarea sinistraţilor, în caz de necesitate”, a explicat șeful ISU Iaşi, citat de Agerpres.

Tabere pentru sinistrați amenajate în Galați, Vaslui și Iași

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, se află în drum spre Galați, potrivit surselor HotNews.ro. El va ajunge în zonele afectate de inundaţii și va rămâne peste noapte acolo. Duminică, are loc Consiliul Național al PNL, la care Ciucă urmează să fie desemnat candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Ministerul de Interne a anunțat următoarele măsuri pentru familiile afectate de inundații:

  • Ridicarea a 4 tabere în județul Galați destinate persoanelor evacuate, fiecare cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane.
  • Astfel de tabere sunt amplasate și în județele Vaslui și Iași (câte două în fiecare județ), astfel încât oamenii să poată fi evacuați preventiv, dacă situația o va impune.
  • Identificarea, prin autoritățile locale, și punera la dispoziția persoanelor afectate a peste 800 locuri de cazare, în județul Galați.

De asemenea, Guvernul a anunțat că populația din Galați afectată de inundații va primi apă și alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr și cascaval) pentru o perioadă de 7 zile, 50 de locuințe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi și lenjerii de pat și saci de dormit și pentru cazarea temporară.

Conform autorităților, 10 bărci de salvare ale Armatei vor ajunge în scurt timp în comuna Pechea din județul Galați.

Conform Apelor Române, 15 motompe de mare capacitate au fost relocate în zonele afectate. Acestea sunt folosite pentru asigurarea scurgerii apelor în zona podurilor și podețelor. După caz, vor fi folosite și pentru scoaterea apelor din gospodării, spune sursa citată.

Ministrul Mediului: Statistic vorbind, astfel de fenomene nu ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la sută de ani

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat sâmbătă după ce mii de gospodării au fost inundate, iar cel puțin patru persoane au murit din cauza ploilor masive aduse de ciclonul Boris, că „statistic vorbind, astfel de fenomene de asemenea intensitate nu ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la sută de ani”. Potrivit acestuia, astfel de inundații nu pot fi evitate pentru că, din cauza schimbărilor climatice, ploile masive vor avea loc din ce în ce mai des. 

Ciolacu a spus că „prioritatea este salvarea de vieţi omeneşti”, susținând că există „toată logistica necesară pentru a interveni rapid”.

El a spus că în apropierea zonelor sinistrate vor fi amplasate două tabere de prim-ajutor.

„Aşteptăm, în noaptea aceasta o să mai plouă, nu cum s-a întâmplat noaptea trecută. În momentul în care se retrag apele, se va interveni”, a adăugat premierul.

„Trebuie o discuţie foarte serioasă, şi am început-o deja cu ministrul Mediului, pentru că este a treia oară când se întâmplă în această zonă(inundații puternice -n.r.) şi este solicitarea Prefecturii şi Consiliului Judeţean să vedem cum (…) vom funcţiona după o intervenţie, părerea mea, va fi o intervenţie de fond, ca acest lucru să nu se mai întâmple. Trebuie, cumva, să venim cu un act normativ, să dislocăm Galaţiul şi această zonă de Iaşi, chiar dacă conexiunea este foarte clară ca şi circulaţie a apelor, dar cred că s-a pierdut deja mult prea mult timp”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, declarații la Slobozia Conachi, localitate afectată puternic de inundații pentru a treia oară în ultimii ani (2007 și 2013). Ciolacu a mers acolo împreună cu miniștrii Cătălin Predoiu și Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat sâmbătă după-amiază că zeci de militari din Brigada 10 Geniu din Brăila intervin, la acest moment, la solicitarea ISU Galați, în zona localității Slobozia Conachi, unde acționează cu bărci cu motor, camioane și alte echipamente specifice de salvare.


Alți o sută de militari sunt pregătiți să intervină la nevoie, a dat asigurări Tîlvăr.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă după amiază, că au fost inventariate materialele sanitare, dar şi stocurile de vaccin anti-tetanic şi anti-hepatitic A în Spitalul de Urgenţă Galaţi. El susține că „ministerul este pregătit că acorde sprijin şi materialele necesare unităţilor sanitare din zonele afectate.”

„Nu ni s-au cerut ajutoare în mod explicit, am verificat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, există toate materialele necesare pentru secţia de terapie intensivă, au astfel de materiale. Am inventariat stocurile de vaccin anti-tetanic şi anti-hepatitic A, aşa că, din punctul ăsta de vedere, noi suntem pregătiţi să le furnizăm colegilor din teritoriu toate materialele de care au nevoie sau le solicită, suntem pe recepţie”, a susținut Rafila, citat de Antena 3.

În ceea ce priveşte asigurarea transportului pacienţilor din zonele afectate către spitale, în condiţiile în care unele drumuri au fost rupte, ministrul Sănătăţii a spus că ambulanţele nu pot trece pe drumurile inundate.

Armata intervine pentru a evacua populația la care pompierii nu au reușit să ajungă.

Ultimele date furnizate de Ministerul de Interne arată că situația cea mai dificilă este în județul Galați, mai exact în 12 localități: Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș, unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 gospodării. Până la acest moment, 252 de persoane au fost evacuate.

De asemenea, în județul Vaslui sunt probleme în 5 localități, unde 40 de persoane sunt evacuate și mai multe gospodării sunt afectate de ape.

În județele Galați și Vaslui, traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și 10 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

În zonele afectate se intervine cu toată tehnica din dotare, inclusiv bărci și elicoptere, întreg aparatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Galați și zonele limitrofe a fost mobilizat, a declarat ministrul de interne Cătălin Predoiu la Realitatea Plus.

„Din datele pe care le am la dispoziție, viitura de zona Pechea a fost provocată de o rupere de nori. În ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne au fost transmise mesaje Ro-Alert și s-a solicitat autorităților locale să activeze toate sistemele de avertizare”, a mai spus Predoiu.

Iohannis: Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor care și-au pierdut viața în urma indundațiilor severe, precizând că se află în legătură cu autoritățile care coordonează ajutoarele pentru sinistrați.

„Inundațiile severe care au afectat o mare parte din țară au dus la pierderi de vieți și la daune semnificative. Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice, prezente tot mai des pe întregul continent european, cu consecințe dramatice asupra oamenilor”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație publicată de Administrația Prezidențială.

Ultimele date transmise de Ministerul de Interne arată că au fost afectate șapte localități din șase județe – Argeș, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Vaslui. Au fost evacuate 160 de persoane – 150 din Galați, restul din Vaslui. Sunt afectate 5.000 de locuințe.

Pompierii intervin să evacueze oamenii care au rămas blocați în casa din cauza viiturii în Pechea, cea mai afectată localitate din județul Galați.

Ambulanță în misiune, surprinsă de ape

Ministerul Sănătății a anunțat că a organizat o celulă de criză condusă de Alexandru Rafila împreună cu secretarii de stat Adriana Pistol și Alexandru Rogobete, pentru asigurarea asistenței medicale pentru populația din zonele afectate.

Reprezentanții ministerului au precizat că sunt în legătură cu autoritățile locale și cu Direcțiile de Sănătate Publică a județelor Galați și Vaslui pentru asigurarea de vaccin antitetanic și vaccin hepatitc A, pentru copiii din localitățile afectate.

La Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați sunt disponibile paturi în secția de ATI și dacă vor exista alte solicitări se va asigura transportul pacienților și la alte unități sanitare.

O ambulanță aflată în misiune a fost surprinsă de ape, iar echipajul este în siguranță, a mai transmis MS.

Primarul din Slobozia Conachi, una dintre cele mai afectate localități din județul Galați, spune că au fost inundate aproximativ 700 de case.

El a spus că au existat situații în care unii localnici au fost luați de ape cu tot cu mașini, încercând să își salveze animalele.

„Au fost evacuate 63 de persoane și duse la o sală de sport, dar nu știm ce vom face la noapte. Nu avem spații de cazare pentru atâtea persoane. Urmează să mai evacuăm acum alte 17 familii (…) Este dezastru, avem familii pe care le-a luat apa cu tot cu mașini”, a spus primarul Emil Dragomir.

Guvernul a anunțat că premierul Marcel Ciolacu va ajunge în zonele inundate din Slobozia Conachi, județul Galați, în jurul orei 14.00.

În contextul atenționărilor de vreme severă, de vineri seară, ora 21:00 și până astăzi la ora 11:00 operatorii STS din Centrul 112 Galați au preluat și procesat peste 550 de apeluri, a anunțat STS. De asemenea, Centrul 112 Vaslui a procesate peste 120 de apeluri.

Apelurile semnalau urgențe cauzate de ploi abundente, inundații și viituri sau probleme medicale în mai multe zone din cele două județe. Cazurile au fost transferate în principal către ISU-SMURD și Ambulanță.

Inundațiile au afectat puternic și județul Vaslui

Inundațiile au afectat puternic și județul Vaslui, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că la nivelul instituției ”a fost ridicată capacitatea de luptă a unității”, adică a fost chemat la serviciu tot personalul, inclusiv angajații aflați în tuele libere.

Cea mai gravă situație se înregistrează în sudul județului Vaslui, unde , pompierii intervin cu un echipaj de căutare-salvare și o barcă pentru găsirea și salvarea unei femei luate de ape în localitatea Grivița. Echipajele ISU intervin și în localitatea Gara Docăneasa, din comuna Vinderei, unde opt locuitori au rămas izolați în mijlocul apelor, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

De asemenea, salvatorii intervin cu patru autospeciale pentru evacuarea a trei persoane rămase blocate într-un autoturism în localitatea Trestiana (comuna Grivița), pentru evacuarea unei persoane imobilizate la pat într-o casă inundată din localitatea Zorleni, precum și pentru evacuarea apelor acumulate în gospodăriile din localitatea Gara Banca, comuna Banca. De asemenea, echipajele de pompieri acționează alături de echipele Aquavas pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din municipiul Bârlad, în zona gării.

Județul Vaslui se află sub avertizare de Cod Roșu până la ora 14:00. Până la această oră, la unele posturi pluviometrice au fost înregistrate precipitații care au depășit pe alocuri 120 litri/metru pătrat.

5.000 de locuințe din 7 județe au fost afectate ploile abundente din ultimel 24 ore și inunațiile provocate de acestea, a declarat ministrul de interne Cătălin Predoiu la Digi24.

150 de persoane au fost evacuate din județul Galați și 10 din județul Vaslui, a anunțat Predoiu.

Conform sursei citate, bilanțull victimelor rămâne 4. Una din persoanele găsite decedate, de fapt, murise cu două zile înainte iar trupul acesteia a fost luat de ape.

Una dintre locailitățile puternic afectate din județul Galați este Pechea:

Numărul victimelor a crescut la cinci, potrivit DSU. În urmă cu puțin timp, a fost raportat decesul unei alte persoane în localitatea Costache Negri.

Inundații în Galați. Cel puțin patru persoane au murit

Potrivit Apele Române, zona este inundabilă conform hărților de hazard. Precipitațiile pot produce inundații cu probabilitate de revenire de o dată la 100 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Teodora Diaconița, a spus, la Digi24, că toate cele patru persoane decedate au fost găsite în apă, pe drumuri sau în gospodării. Ea a afirmat că este posibil ca o a cincea peroană să fie dată dispărută, dar la această oră se verifică aceste informații.

Pe lângă forțele de intervenție implicate în gestionarea situațiilor de urgență de la sol, un elicopter Black Hawk al IGAv a fost direcționat spre județul Galați, acesta urmând să efectueze atât misiuni de survol, cât și misiuni de căutare-salvare, potrivit DSU.

Bilanțul victimelor a crescut la 4, conform raportărilor realizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, scrie News.ro.

Conform ISU Galaţi, au fost surprinse de viituri şi nu au putut fi salvate 4 victime: un bărbat din localitatea Pechea, un bărbat din localitatea Drăguşeni, o femeie de 86 ani din Costache Negri şi o femeie de 75 ani din Corod.

De asemenea, alte câteva sute de oameni aşteaptă să fie salvaţi din casele inundate. În unele zone, apa ajunge la acoperiş, iar locatarii s-au urcat în poduri ca să se salveze.

În judeţ este aşteptat în cursul zilei şi șeful DSU, Raed Arafat, potrivit ministrului mediului.

„Au cedat două amenajări piscicole private. Apa de acolo în niciun caz nu va ajunge în gospodării”, a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet, la Digi24.

Echiepe ale Apele Române intervin și în județul Vaslui, pe lângă localitățile afectate din județul Galați.

Și directorul general al „Apelor Române”, Sorin Lucaci, va ajunge în zonă.

Inundații în Galați. Ploi istorice, două baraje au cedat

ISU Galați a transmis presei imagini din dronă cu amploare inundațiilor din Pechea, județul Galați.

Două baraje piscicole administrate de terți au cedat, potrivit Apele Române. Terenuri agricole, pagube potențiale.

Un baraj care se afla în aval la 2 kilometri de localitatea Costache Negri, situată la +4 metri ca nivel. Al doilea a cedat la Hanu Conachi.

Inundații-fulger de peste 150 l/mp în mai puțin de 24 ore s-au înregistrat în județul Galați (localitățile Cudalbi, Cuza-Vodă, Pechea, Slobozia- Conachi, Izvoarele, Cuca) fiind cel mai afectat din cauza viiturilor puternice produse în cursul nopții, potrivit Apele Române.

În ultimele 24 ore, cele mai mari cantități de precipitații s-au înregistrat pe râul Perișani, afluentul râului Suhu, din comuna Corni, județul Galați la stațiile:

  • Cãrja, județul Vaslui – 165,8 l/mp;
  • Gănești, județul Galați – 148,1l/mp.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad anunță că pe cursurile de apă Suhu si Geru din judetul Galati s-au înregistrat depășiri ale cotei de pericol.

Conform instituției, în zonele afectate de inundații din judetul Galați s-a suplimentat personalul si se intervine, împreună cu autoritățile locale, cu utilaje pentru asigurarea scurgerii în zona podurilor si podețelor, dar si in punctele critice. „De asemenea sunt pregătite motopompe de mare capacitate, iar cand situația hidrologică va permite, va fi evacuată apa din incinte”.

Autoritățile spun că intervențiile din judetul Galati sunt dificile deoarece sunt căi de comunicații inundate, „nefiind condiții de scurgere în albie din cauza devastărilor, scurgerilor de pe versanți si a acumulărilor de apă”.

Institutul Național de Hidrologie a emis cod roșu în vigoare până sâmbătă la ora 14.00 pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Siret – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci (județul Galați)
  • Prut – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Elan (județele Galați și Vaslui) se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL.

Premierul Marcel Ciolacu și-a anulat programul politic și guvernamental pe care îl avea în Botoșani și va merge în județul Galați pentru a discuta cu autoritățile locale despre măsurile urgente de intervenție și de sprijin pentru populația și comunitățile grav afectate de inundații, a anunțat Guvernul.

19 localități din opt județe au fost afectate de ploile puternice, cele mai grave probleme fiind semnalate în Galați, unde două persoane au murit, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

Inundații în Galați. Comuna Pechea, cea mai afectată

În continuare se intervine în localități din județul Galați cu bărcile pneumatice pentru evacuarea mai multor persoane surprinse ca urmare a inundațiilor produse, a transmis DSU.

Alte 4 bărci din județele Vaslui, Ialomița, Bacău și Buzău au fost trimise pentru a interveni în zonă.

În comuna Pechea din județul Galați este „cea mai serioasă” situație, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, pentru Digi24. El a precizat că un elicopter este pregătit să intervină în zonă dacă este nevoie.

90 de oameni au fost evacuați până acum, a mai spus Arafat.

Ciclonul Boris, care afectează Europa, aducând un val rece de aer din Islanda, a provocat ploile torențiale și în țara noastră, a declarat șefa ANM, Elena Mateescu, la Digi 24.

Cantitatea de precipitaţii care a căzut a fost de trei ori mai mare decât este normal pentru întreaga lună septembrie.

Reprezentanţii prefecturii Galaţi au transmis că un bărbat a decedat, fiind luat de viitură, iar o femeie a fost găsită decedată în casă, transmite News.ro.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi informează că, în urma precipitaţiilor abundente din noaptea precedentă, judeţul Galaţi se confruntă cu viituri care au afectat grav mai multe localităţi şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale.

În acest moment, următoarele porţiuni de drumuri sunt închise traficului:

  • DN 25 între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu
  • DJ 251 între Cuza Vodă şi Costache Negri
  • DJ 251A între Drăguşeni şi Corod
  • DJ 242B între Suceveni şi Drăguşeni
  • DN 24D între Vârlezi şi Crăieşti
  • DJ 251 în zona Cudalbi, unde apa atinge o înălţime de aproximativ 1,5 metri
  • DJ 253 între Băleni şi Umbrăreşti
  • DJ 242 între Umbrăreşti şi Târgu Bujor
  • DJ 242B între Băneasa şi Moscu
  • DJ 251A între Nicopole şi Brătuleşti
  • DJ 251 între Suceveni şi Rogojeni
  • DJ 251 între Valea Mărului şi Măcişeni
  • DJ 251 între Corod şi Valea Mărului

Localităţile afectate de viituri şi inundaţii includ Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Bereşti Meria şi Mândreşti. În localitatea Cudalbi, situaţia este deosebit de gravă, apa atingând o înălţime de aproximativ 1,5 metri.

„Autorităţile locale, împreună cu pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari, sunt mobilizate pentru a oferi asistenţă cetăţenilor afectaţi şi pentru a remedia situaţia în cel mai scurt timp posibil. Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să evite zonele afectate şi să urmeze indicaţiile autorităţilor pentru siguranţa lor. Pentru informaţii suplimentare şi actualizări privind starea drumurilor, cetăţenii sunt rugaţi să urmărească anunţurile oficiale şi să contacteze autorităţile competente”, a transmis IPJ Galaţi.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro