Sari direct la conținut

Vladimir Putin anunță că Rusia își mărește producția de drone de zece ori: „Cine reacționează mai rapid pe câmpul de luptă câștigă”

HotNews.ro
Vladimir Putin anunță că Rusia își mărește producția de drone de zece ori: „Cine reacționează mai rapid pe câmpul de luptă câștigă”
Președintele rus Vladimir Putin vizitează Centrul de tehnologie specială din Sankt Petersburg, Rusia, pe 19 septembrie 2024. Sursa foto: Grigory Sysoyev / AP / Profimedia

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia își va mări producția de drone de aproximativ zece ori, la aproape 1,4 milioane de unități în acest an, pentru a se asigura că forțele armate ruse obțin victoria în Ucraina, informează Reuters.

„În total, aproximativ 140.000 de vehicule aeriene fără pilot de diferite tipuri au fost livrate forțelor armate în 2023”, a afirmat Putin.

„În acest an, producția de drone este planificată să crească semnificativ. Ei bine, pentru a fi mai precis, de aproape 10 ori”, a susținut liderul de la Kremlin.

„Cine reacționează mai rapid la aceste cerințe pe câmpul de luptă câștigă”, a adăugat Putin, în cadrul unei întâlniri din Sankt Petersburg despre dezvoltarea producției de drone.

De când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, în februarie 2022, războiul a fost în mare parte dominat de atacuri de artilerie și de lovituri de drone de-a lungul unui front puternic fortificat, de 1.000 de kilometri (620 de mile), care implică sute de mii de soldați, notează Reuters.

Atât Rusia, cât și Ucraina au cumpărat drone din străinătate și și-au sporit producția proprie de armament pentru o serie de ținte – de la distrugerea artileriei și a arsenalelor până la atacarea infrastructurii energetice și a navelor de luptă.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro