Sari direct la conținut

[P] 5 trucuri pentru a realiza un machiaj potrivit pentru birou

5 trucuri pentru a realiza un machiaj potrivit pentru birou
5 trucuri pentru a realiza un machiaj potrivit pentru birou, Sursa foto - freepik.com

Machiajul este un mod unic prin care ne putem exprima personalitatea într-un mod creativ, prin culori și texturi care au puterea de a scoate în evidență frumusețea autentică a trăsăturilor feței. Atunci când ne dorim să realizăm un make-up potrivit pentru mediul profesional, este indicat să păstrăm un echilibru între stilul personal care ne definește și regulile impuse în regulamentul intern al companiei pentru care lucrăm. Scopul final este să obținem un look cu un aspect proaspăt și îngrijit, care să reziste pe parcursul orelor de muncă. În cele ce urmează, vei descoperi o serie de sfaturi care te vor ajuta să îndeplinești această sarcină. 

Adoptă un stil cât mai natural

Machiajul pentru birou este caracterizat prin subtilitate, așadar ai nevoie de câteva produse cosmetice alese cu grijă și aplicate în punctele cheie ale feței. După ce ai curățat și hidratat tenul, cu ajutorul unui burete de machiaj umed aplică un fond de ten cu o textură ușoară și acoperire mică ori o BB cream îmbogățit cu acid hialuronic. Corectează micile imperfecțiuni din jurul ochilor cu ajutorul unui concealer și tapotează ușor, cu degetul inelar, produsul în piele. Pentru ochi, este suficient să aplici un singur strat de mascara cu efect de alungire și volum, care separă genele și îți intensifică privirea. Finisează machiajul cu un luciu de buze hidratant și strălucitor, pentru un look proaspăt și tineresc.

Alege produse rezistente la transfer

Dacă ai un job solicitant, unde nu ai timp suficient să îți retușezi machiajul pe parcursul zilei, îți recomandăm să optezi pentru produse cosmetice cu o formulă rezistentă. Poți alege un fond de ten cu acoperire medie, pe care îl fixezi ulterior cu o pudră translucidă, aplicată mai ales în zona T. O bază de pleoape va intensifica culoarea fardurilor și va preveni strângerea lor în pliu. Completează machiajul ochilor cu o mascara rezistentă la apă și un creion dermatograf trasat la baza genelor. Dacă simți nevoia de o pată de culoare, alege unul dintre rujurile rezistente la transfer pe care le ai deja în colecția personală. O nuanță de roz ori maro nude îți va complimenta buzele.

Scoate în evidență trăsăturile naturale ale feței

Când nesiguranțele personale legate de aspectul fizic preiau controlul, majoritatea persoanelor au tendința de a folosi cât mai multe produse de machiaj, în speranța că un corector va șterge definitiv micile imperfecțiuni ale pielii. Ei bine, lucrurile nu funcționează în acest mod, iar singura rezolvare viabilă rămâne acceptarea de sine. Prin urmare, încearcă să scoți în evidență trăsăturile naturale ale feței, cele care te fac unică și te diferențiază de restul persoanelor din jur. Spre exemplu, pentru un ten mai luminos, aplică un blush în zona pomeților, respectiv un iluminator lichid pe cele mai înalte puncte ale feței. Dacă ochii tăi sunt expresivi și nuanța lor iese în evidență, intensifică privirea cu eyeliner negru intens și completează cu două straturi de mascara, pe genele superioare și inferioare. 

Adaptează machiajul la mediul de lucru

Fiecare mediu profesional deține propriul set de reguli nescrise atunci când vine vorba despre codul vestimentar și stilul de machiaj acceptate. În cazul în care lucrezi într-o corporație conservatoare, îți recomandăm să optezi mereu pentru nuanțe subtile de nude. Indiferent că este vorba despre fard de pleoape, ruj sau creion de ochi, încearcă să alegi o paletă de culori mai delicată – roz, piersică sau tonuri de maro. În schimb, dacă activezi într-un domeniu definit prin creativitate, atunci ai mai multă libertate de exprimare. Poți să păstrezi un echilibru echitabil, prin alternarea punctelor de interes ale feței. Spre exemplu, dacă ai ales să-ți faci un machiaj intens al ochilor, folosește un ruj nude sau un balsam de buze hidratant. 

Folosește produse cosmetice cu textură delicată

În timpul programului de lucru, scopul este să rezolvi toate sarcinile atribuite, așadar vrei să te simți cât mai confortabil în propria piele. Prin urmare, folosește produse cosmetice cu o textură cât mai ușoară – un fond de ten cu acoperire mică, o BB cream lejer sau doar puțin corector aplicat în anumite zone ale feței. 

Realizarea unui machiaj potrivit pentru birou nu este o sarcină greu de îndeplinit. Din contră, în acest caz, se aplică principiul “mai puțin înseamnă mai mult”, iar tot procesul se bazează pe un echilibru. Folosește preponderent nuanțe de nude, pune accentul pe trăsăturile personale și ai mereu încredere în tine.

INTERVIURILE HotNews.ro