Sari direct la conținut

Taifunul Yagi a lăsat în urma sa sute de morți în Myanmar

HotNews.ro
Taifunul Yagi a lăsat în urma sa sute de morți în Myanmar
Taifunul Yagi a provocat inundații puternice în mai multe țări din Asia de Sud-Est, FOTO: Sai Aung MAIN / AFP / Profimedia

Bilanţul victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de taifunul Yagi în Myanmar a crescut la 419, a anunţat marţi junta aflată la putere, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Taifunul Yagi a traversat insula chineză Hainan, nordul Vietnamului, Laos, Thailanda şi Myanmar în septembrie, ucigând sute de persoane în regiune.

Inundaţiile au adus un nou val de suferinţă într-o ţară în care milioane de persoane au fost deja strămutate de peste trei ani de conflicte declanşate de o lovitură de stat militară, în 2021.

Marţi a fost confirmat bilanţul de 419 morţi, a anunţat într-un comunicat departamentul de comunicare al juntei. Bilanţul precedent anunţat de juntă indica 384 de morţi şi 89 de dispăruţi.

Noul bilanţ de marţi nu menţionează numărul persoanelor dispărute.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), până la 887.000 de persoane au fost afectate de taifunul Yagi în Myanmar.

Ţara a fost afectată, de asemenea, în 2011 şi 2015 de inundaţii grave care au provocat de fiecare dată moartea a peste 100 de persoane. În 2008, ciclonul Nargis a lăsat în urmă peste 138.000 de persoane decedate şi dispărute.

INTERVIURILE HotNews.ro