Sari direct la conținut

CTP, despre Iohannis, „refuzatul la export”: „E sub trufia sa să-și țină paltonul pe braț, adică să iasă și să spună că vrea la Senat”

Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că președintele Klaus Iohannis „tace majestuos” în conflictul izbucnit între PSD și PNL pe tema legii care i-ar fi permis acestuia să candideze la alegerile parlamentare. Într-un text intitulat „Parașuții liberali”, gazetarul vorbește și despre decizia instanței prin care Iohannis a pierdut o a doua casă din Sibiu. 

„Președintele Iohannis tace. Și-a aruncat paltonul pe capota PNL și tace majestuos, în vreme ce coaliția se rupe în figuri din cauza lui. De ce? Pentru că e sub Trufia Sa să-și țină paltonul pe braț, adică să iasă și să spună că vrea la Senat. Dacă PSD, exploatând momentul, nu-i punea piedică, și legea lui ar fi fost votată, Iohannis ieșea și declara că, deși este istovit de munca pentru țară, va candida în urma rugăminților fierbinți ale membrilor PNL”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook. 

El spune că după ce „s-a băgat în seamă pe la toate clanțele Americii și Europei”, Klaus Iohannis, pe care-l numește „refuzatul la export”, jignește „o țară care l-a ales de două ori”. 

„E ca și cum, întrucât n-a reușit să-și facă actele cu o străineză de lux, ginerică Iohannis îi face încă o dată onoarea amărăștencei ăsteia de Românica”, susține gazetarul. 

Cristian Tudor Popescu despre Nicolae Ciucă: „O nulitate parașutată în toate funcțiile de către Iohannis”

Cristian Tudor Popescu vorbește în textul său publicat miercuri și despre președintele și candidatul PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă. 

„Iar N. Ciucă arată ce înseamnă să fii o nulitate parașutată în toate funcțiile de către Iohannis, care acum îl folosește pe șeful PNL ca parașut pentru aterizare lină dincolo de Cotroceni”, spune celebrul gazetar. 

El adaugă și că decizia Înaltei Curți de miercuri, prin care Klaus Iohannis a pierdut o a doua casă, arată că în toți acești ani președintele a încercat să nu restituie banii pe care îi datorează statului.  

„La final de mandate, se dovedește, prin hotărârea definitivă a Înaltei Curți, că numitul Klaus Iohannis, pe toată perioada cât a fost șeful statului român, s-a folosit de terțe persoane care au întocmit acte false de moștenire pentru a nu restitui, ani în șir, zisului stat suma de 300.000 euro, încasată fără drept de șuțul Iohannis din chirii. Este încă un rău din seria neagră pe care așa-zisul „neamț” îl face României – poate nu ultimul, mai are aproape 3 luni în funcție”, este de părere Cristian Tudor Popescu. 

Cât despre banii pe care trebuie acum Iohannis să îi plătească statului, gazetarul spune că „mai rămâne ca Ciucă să facă chetă la liberali pentru a-i plăti datoria lui Iohannis”. 

El spune și că românii nu își vor mai pune speranța în funcția prezidențială așa cum au făcut-o când l-au ales pe Iohannis, indiferent de cine va câștiga funcția de președinte în 8 decembrie: „Poate că e mai bine, așa  vor fi mai puțin răniți de inevitabilele și cruntele decepții care îi așteaptă”. 

„Între timp, bolnavii de cancer la plămâni, veniți și de la sute de kilometri la Institutul Oncologic București pentru tratament, sunt trimiși să moară acasă deoarece nu mai sunt medicamente, oamenii își plâng casele și pe cei morți în inundații, viitura vine pe Dunăre, iar Ucraina suflă tot mai greu sub loviturile hoardelor Rusiei…”, își încheie textul Cristian Tudor Popescu. 

INTERVIURILE HotNews.ro