Sari direct la conținut

Ce nume propune PSD pe lista de la parlamentare. Discuții cu Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone

Sigla PSD, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Sigla PSD, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Pe listele Partidului Social Democrat (PSD) pentru alegerile parlamentare vor fi persoane precum Elisabeta Lipă (președinta Autorității Naționale pentru Sport), Victoria Stoiciu (consilieră a premierului Ciolacu) și Florin Jianu (fost ministru). PSD se află în discuții și cu Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone, au spus surse politice pentru News.ro. 

Elisabeta Lipă, Victoria Stoiciu și Florin Jianu sunt vicepreședinți ai PSD după congresul partidului din august, când Marcel Ciolacu a primit votul partidului pentru a candida la alegerile prezidențiale. 

Este posibil ca Elisabeta Lipă, care în prezent este președinta Autorității Naționale pentru Sport (ANS), să candideze pe listele de la Suceava, conform surselor News.ro. 

Victoria Stoiciu este consilier de stat în cancelaria prim-ministrului, iar Florin Jianu a fost până în august preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Jianu a fost și ministru  pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Grindeanu, pentru mai puțin de o lună însă, pentru că și-a dat demisia în contextul adoptării de către executiv a celebrei OUG 13

Victor Ponta se află în discuții cu PSD pentru a candida la alegerile parlamentare, însă momentan nu s-a ajuns la o înțelegere. Ponta a spus la începutul lunii septembrie, în cadrul unei emisiuni de la Prima TV, că nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, pentru că „sunt un om liber și îmi place libertatea mea”. 

Un alt nume care este posibil să se găsească pe listele PSD de la parlamentare este actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care ar putea candida pe listele PSD de la Giurgiu. O decizie în acest caz va fi luată până la finalul săptămânii, conform surselor News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro