Sari direct la conținut

Reacția lui Biden, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, de către Israel

HotNews.ro
Reacția lui Biden, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, de către Israel
Președintele american Joe Biden ține un discurs la Organizația Națiunilor Unite, în ajunul Adunării Generale a ONU. New York, SUA, 24 septembrie 2024. FOTO: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele american Joe Biden a declarat că moartea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah este o „măsură a dreptății pentru numeroasele sale victime”, inclusiv pentru americani, în timp ce a cerut detensionarea conflictelor din Orientul Mijlociu, relatează CNN.

Biden a spus că SUA „sprijină pe deplin dreptul Israelului de a se apăra împotriva Hezbollah, Hamas, Houthi și orice alte grupuri teroriste susținute de Iran”.

„În cele din urmă, scopul nostru este de a detensiona conflictele aflate în desfășurare atât în ​​Gaza, cât și în Liban prin mijloace diplomatice”, a spus președintele. 

„În Gaza, am urmărit un acord susținut de Consiliul de Securitate al ONU pentru o încetare a focului și eliberarea ostaticilor. În Liban, am negociat un acord care să-i readucă pe oameni în siguranță la casele lor din Israel și sudul Libanului.”

„Este timpul ca aceste acorduri să se încheie, ca amenințările la adresa Israelului să fie înlăturate și ca regiunea extinsă a Orientului Mijlociu să câștige o mai mare stabilitate”, a adăugat el.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus la rândul său că a discutat despre ultimele atacuri ale Israelului asupra Libanului cu ministrul israelian al apărării Yoav Gallant și și-a exprimat „sprijinul total pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva grupărilor teroriste susținute de Iran”. 

„Am subliniat că Statele Unite sunt hotărâte să împiedice Iranul și partenerii susținuți de Iran să exploateze situația sau să extindă conflictul”

INTERVIURILE HotNews.ro