Sari direct la conținut

Primar: „Furtuna Ashley va ajunge în Popești-Leordeni. Încercați să nu supraaglomerați canalizarea”

HotNews.ro
Furtună. Foto: Michael Piepgras / Panthermedia / Profimedia
Furtună, fotografie ilustrativă. Sursă: Michael Piepgras / Panthermedia / Profimedia

Primarul din orașul Popești-Leordeni a transmis duminică un mesaj în care precizează mai multe măsuri pe care locuitorii ar trebui să el ia în contextul alertei meteo de fenomene extreme emise duminică la prânz pentru județul Ilfov și București, care se află lângă localitatea păstorită de Petre Iacob.

„În urma avertizărilor meteorologice și comunicatelor autorităților centrale, am convocat în această dimineață Comitetul Local Pentru Situații de Urgență”, a scris Iacob pe pagina grupului de Facebook al orașului, distribuind în același timp și documentul intern al Poliției Române, publicat sâmbătă seară de HotNew.ro.

„Vreau să fac un apel la calm dar totodată la o colaborare constructivă între autoritățile locale și cetățeni în următoarele ore tratând cu maximă seriozitate acest fenomen”, a mai precizat edilul.

Petre Iacob a venit cu mai multe rugăminți pentru locuitorii din orașul ilfovean pentru intervalul în care este valabilă avertizarea meteo, „între 15-22”, lăsând la final „cel mai important lucru”:

  • „ evitați să ieșiți afară din casă dacă nu este neapărat necesar;
  • evitați să supra-aglomerați traficul auto în ambuteiaje
  • lăsați străzile libere pentru operativitatea autospecialelor / vidanje/ pompieri/ poliție;
  • închideți ferestrele și eliberați balcoanele deschise de orice lucruri/obiecte ce pot fi luate de vânt;
  • lăsați conectate la priză doar aparatele electrocasnice esențiale și folosiți becuri aprinse doar în încăperile în care stați;
  • și cel mai important: încercați să nu supra-aglomerați canalizarea fix în acest interval.”

Rezidenții reclamă că străzile din Popești-Leordeni devin de multe ori adevărate lacuri după ploile torențiale, iar oamenii care locuiesc mai ales în zona nouă a orașului din Ilfov ironizează situația pe rețelele de socializare.

Locuitorii din București și județul Ilfov au fost informați prin intermediul unui mesaj RO-Alert că, duminică, începând cu ora 15, „sunt prognozate fenomene meteo extreme, repetitive, inclusiv pe timpul nopții”.

INTERVIURILE HotNews.ro