Sari direct la conținut

Coduri galbene de ploi, vânt puternic și ninsori la altitudini mari – HARTĂ

HotNews.ro
Coduri galbene de ploi, vânt puternic și ninsori la altitudini mari – HARTĂ
Ploaie torențială / Fotografie ilustrativă / Sursa: Shutterstock.com

ANM a transmis două coduri galbene în care avertizează că în aproximativ jumătate de țară, de luni dimineață și până marți dimineață, vor fi ploi însemnate și vânt puternic, iar la altitudini mari se vor consemna lapoviță și ninsoare.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului

De luni, ora 10:00 și până marți la aceeași oră, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

Notă: intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei și în vestul și sud-vestul țării, notează meteorologii.

Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului la altitudini mari

În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h.

Vânt puternic marți în est și sud-est

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de vânt puternic, valabil de marți dimineață până miercuri dimineață în estul și sud-estul țării.

În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

INTERVIURILE HotNews.ro