Sari direct la conținut

Cristian Tudor Popescu, dezlănțuit la adresa lui Ion Țiriac: O fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB

HotNews.ro
CTP, Foto: gsp.ro
CTP, Foto: gsp.ro

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu critică în termeni duri o declarație a lui Ion Țiriac făcută în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia de la GSP.

”Titi Țiriac n-are nevoie de NATO. „Eu nu vreau război, nu-mi trebuie NATO, buget militar, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos”, zice Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Nu știu ce i-a răspuns Ovidiu Ioanițoaia, dar eu aș spune că dl Titi Țiriac are dreptate: când te trimit în lagăr sau te împușcă în ceafă, medicii Kremlinului recomandă să ai o bună stare de sănătate. Așa că, într-adevăr, ce nevoie avem de NATO și baze militare în România? Să tăiem bugetul Apărării și să investim în sport, cum îndeamnă dl Titi Țiriac. Se știe că rușii nu te atacă cu tancuri și rachete, eventual nucleare, ei te întreabă dacă vrei război sau nu, și, în caz că nu vrei, ei organizează o competiție polisportivă și cine câștigă, ăla e”, scrie CTP pe Facebook.

Acesta amintește de episodul recrutării lui Ion Țiriac de către Securitate și apoi concluzionează.

„Securitatea l-a recrutat pe Ion Țiriac sub numele de cod Titi Ionescu în 1963 ca să „încadreze informativ sportivi și delegați străini suspecți care vin în România”. Nu s-a dovedit eficient în această activitate, potrivit constatării Organelor. Acum însă, mă bate gândul că Titi o fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB…”.

INTERVIURILE HotNews.ro