Sari direct la conținut

Trei morți și 15 răniți după un atac cu cuțitul la un supermarket din Shanghai

HotNews.ro
Trei morți și 15 răniți după un atac cu cuțitul la un supermarket din Shanghai
Atac cu cuțitul la un supermarket din China: Anthony Wallace / AFP / Profimedia Images

Trei persoane au fost ucise şi alte 15 au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis marţi la un supermarket din oraşul Shanghai, în estul Chinei, a anunţat poliţia locală, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut la faţa locului de către poliţie.

Primele informaţii indicau faptul că 18 persoane au fost rănite şi transportate la spital. Trei dintre ele au murit în urma rănilor suferite.

Poliţia a afirmat că suspectul ar fi fost motivat de dificultăţi financiare şi ar fi vrut să-şi exprime frustrările prin intermediul acestui atac, adăugând că o anchetă este în desfăşurare.

Atacurile cu cuţitul au devenit o problemă recurentă în China. La mijlocul lunii septembrie un băiat japonez a fost atacat mortal în drum spre şcoală în oraşul Shenzhen, provocând tensiuni între Japonia şi China.

Ministerele de Externe din ambele ţări au intervenit după acuzaţii de crimă motivată de ură, pe care China le-a respins şi a afirmat că a fost vorba despre un incident izolat.

În luna iulie a anului trecut un alt atac cu cuțitul ce a avut loc la o grădiniță din orașul Lianjing aflat în sudul țării s-a soldat cu cel puțin 6 morți.

Imagini neverificate apărute pe rețelele de socializare au arătat scene șocante, cu trupurile victimelor la intrarea în grădiniță.

Incidentul a șocat opinia publică din China și, în pofida cenzurii stricte impuse de Beijing, a devenit cel mai comentat subiect pe Weibo, principala platformă de socializare chineză.

China interzice cu strictețe cetățenilor să dețină arme de foc, iar în ultimii ani a avut loc un val de înjunghieri.

INTERVIURILE HotNews.ro