Sari direct la conținut

VIDEO Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale ca independent. „N-avem mașinării de partid, n-avem bani de la buget”

HotNews.ro
VIDEO Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale ca independent. „N-avem mașinării de partid, n-avem bani de la buget”
Mircea Geoană face declarații după depunerea candidaturii la alegerile prezidențiale la sediul BEC, 3 octombrie 2024. Foto: Agerpres

Mircea Geoană a anunțat joi, printr-un videoclip live pe Facebook din fața Biroului Electoral Central, că și-a depus candidatura pentru fotoliul de la Cotroceni, mulțumind celor „aproape 500.000 de români și românce care mi-au acordat încrederea”.

Al patrulea candidat care s-a înscris oficial în cursa pentru președinția României a spus că a depus, alături de candidatură, dosarul cu aproape 500.000 de semnături, declarând că „nu a fost un demers ușor pentru un candidat independent”.

„Nu este ușor pentru un candidat independent să facă acest demers. Procedura este anevoioasă, trebuie să ceri cetățenilor adresa, CNP-ul și toate informațiile pe care foarte mulți cetățeni sunt rezervați să o facă pentru că n-au încredere în statul român”, a spus Geoană.

Fostul secretar general adjunct al NATO a criticat modul în care sistemul electoral din România funcționează, „acest monopol al partidelor tradiționale”, spunând că se va angaja să-l schimbe „ca viitor președinte al României”:

„În România lui 2024, în mod normal, nu ar fi trebuit să asistăm la sute de cutii, hârtii și birocrație și ar trebui să fim cu toții capabili să depunem semnăturile pe un simplu stick. Fac din schimbarea modului în care sistemul electoral funcționează în România, prin care cetățenii pot să-și exprime liberi opțiunea democratică, angajamentul și misiunea mea ca viitor președinte al României. Acest monopol al partidelor tradiționale trebuie să înceteze”.

„Am facut acest efort cu pasiune și cu sinceritate, n-avem mașinării de partid, n-avem bani de la buget și am facut acest lucru din dorința de a demonstra că în România se poate face un efort democratic modest, fără bani publici sau mașinării de partide”, a mai declarat candidatul.

Mircea Geoană este al patrulea candidat care s-a înscris oficial la BEC, după Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și George Simion.

INTERVIURILE HotNews.ro