Sari direct la conținut

VIDEO Elena Lasconi, despre alegerea unui consilier care a lucrat cu Iliescu și Elțîn: „Era omul cu cea mai multă experiență dintre cele 6 sau 7 variante”

HotNews.ro
VIDEO Elena Lasconi, despre alegerea unui consilier care a lucrat cu Iliescu și Elțîn: „Era omul cu cea mai multă experiență dintre cele 6 sau 7 variante”
Elena Lasconi Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alegerea lui Bob Wickers drept consilier în campania pentru alegerile prezidențiale a fost făcută pentru experiența acestuia, a declarat Elena Lasconi în interviul pentru Hotspot, emisiunea politică a HotNews.ro.

Site-ul de investigații Snoop.ro, a dezvăluit în august că USR a votat ca Elena Lasconi să-l aibă drept consultant politic pe Bob Wickers, cel care a lucrat pentru Ion Iliescu, Elțîn și pentru importanți politicieni republicani din SUA. Firma lui Wickers va costa 175.000 de euro și va mai lua încă 100.000 de euro dacă Lasconi ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale.

Întrebat în emisiunea Hotspot de ce l-a ales pe Bob Wickers, Elena Lasconi a subliniat că el a fost votat în Biroul Național dintre cele 6 sau 7 variante propuse.

„Era omul cu cea mai multă experiență dintre cele 6 sau 7 variante. Prefer un om cu experiență cu alegeri. Nu e vorba doar de el, mai am și alți consilieri. Și celelalte partide au, dar nu vorbiți despre asta”, a declarat Elena Lasconi.

Ea a lăudat colaborarea cu consultantul american. „Apreciez foarte mult ce face Bob, el lucrează matematic, cere focus-grupuri, sondaje și în funcție de asta există mesajele”, a precizat președinta USR.

Care sunt sumele plătite de USR pentru Bob Wickers

Consultant american cu o experiență de peste 30 de ani, Bob Wickers o va asista în campania prezidențială pe Elena Lasconi, potrivit unui vot recent al conducerii USR, care a aprobat datele financiare ale înțelegerii. 

Oferta de contract oferită de USR lui Bob Wickers, consultată de site-ul de investigații Snoop.ro, are mai multe clauze de performanță și a fost aprobată de conducerea USR.

În precampanie, contractul este de 25.000 de euro în fiecare lună și un bonus de început de 25.000 de euro. Suma pentru această perioadă de precampanie (n.r. – până la mijlocul lunii octombrie) va fi de 125.000 de euro, potrivit informațiilor Snoop.ro

Intrarea Elenei Lasconi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale va aduce firmei lui Bob Wickers un bonus de 100.000 de euro. Consultanța din perioada campaniei electorale, în același scenariu cu USR în turul al doilea al prezidențialelor, ar costa partidul alți 100.000 de euro.

În cazul în care Lasconi intră în turul al doilea, contractul ajunge astfel la 325.000 de euro, dacă adunăm precampania, campania și prima de succes.

Toată povestea pe Snoop.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro