Sari direct la conținut

BBC a anulat un interviu important cu Boris Johnson după ce i-a trimis din greșeală întrebările

HotNews.ro
BBC a anulat un interviu important cu Boris Johnson după ce i-a trimis din greșeală întrebările
Boris Johnson a fost premier al Marii Britanii între 2019 și 2022, FOTO: Leon Neal / AFP / Profimedia

BBC a anulat un interviu la o oră de maximă audiență pe care urma să îl ia fostului premier Boris Johnson după ce Laura Kuenssberg, prezentatoarea care trebuia să îl intervieveze, i-a trimis din greșeală notițele sale pentru emisiune, relatează The Guardian.

Kuenssberg a declarat că i-a trimis din greșeală notițele sale lui Johnson într-un „mesaj care era destinat echipei mele”.

Prezentatoarea TV a descris gafa sa drept „stânjenitoare și dezamăgitoare” și a spus că nu este normal ca interviul să aibă loc în aceste condiții.

Interviul urma să fie difuzat de BBC One joi la ora 19:30, societatea britanică de radiodifuziune prezentându-l drept primul interviu major acordat de Boris Johnson după ce acesta a demisionat din funcția de premier în vara lui 2022.

El urma să fie întrebat despre Brexit, modul în care guvernul său a gestionat pandemia de COVID-19 și așa-zisul scandal „Partygate”, cel care a dus la dărâmarea guvernului său și l-a făcut pe Johnson să demisioneze și din parlamentul de la Londra, nu doar din funcția de premier și lider al Partidului Conservator.

„Este foarte frustrant și nu există niciun motiv să ne prefacem că este orice altceva decât stânjenitor și dezamăgitor, întrucât există destule întrebări importante care să fie puse. Dar, dincolo de fețele rușinate, sinceritatea este cea mai bună politică”, a declarat Laura Kuenssberg, una dintre jurnalistele veterane ale BBC.

BBC urma să îl intervieveze pe Boris Johnson înainte de apariția cărții sale de memorii

Acum în vârstă de 48 de ani, Kuenssberg a devenit în 2015 prima femeie care a ocupat funcția de Editor Politic al BBC și a fost în trecut și corespondent-șef pe probleme politice al societății britanice de radiodifuziune. Începând cu septembrie 2022 ea găzduiește în emisiunea sa „Sunday with Laura Kuenssberg” interviul politic major difuzat de BBC în fiecare weekend.

Interviul pe care BBC urma să îl ia lui Johnson trebuia de asemenea să fie difuzat înainte de apariția „Unleashed”, o carte de memorii a acestuia în care el vorbește despre timpul petrecut la 10 Downing Street, adresa la care se află reședința oficială a premierilor britanici.

Mai multe pasaje din carte au fost transmise presei înainte de publicare, Johnson dezvăluind în unul dintre ele că a ordonat șefilor armatei să planifice un raid asupra unei fabrici din Olanda, în martie 2021, pentru ca administrația sa să obțină 5 milioane de vaccinuri anti-COVID-19.

Johnson afirmă că a gândit această mutare radicală după ce Uniunea Europeană amenințase că va interzice exportul vaccinurilor anti-Covid în Marea Britanie pentru a-și satisface propriile nevoi.

INTERVIURILE HotNews.ro