Sari direct la conținut

Apelul Moscovei către rușii din Israel: Plecați cât timp există astfel de oportunități

HotNews.ro
Apelul Moscovei către rușii din Israel: Plecați cât timp există astfel de oportunități
Mașină avariată în Tel Aviv după atacul masiv al Iranului. Sursă foto: Mostafa Alkharouf / AFP / Profimedia

Ambasadorul rus la Tel Aviv, Anatoli Viktorov a recomandat cetățenilor Federației Ruse care trăiesc în Israel să ia în considerare părăsirea țării „cât timp există astfel de oportunități”, conform presei de stat.

Apelul diplomatului rus vine în contextul situației tensionate din Orientul Mijlociu, potrivit sursei citate. De asemenea, rușii sunt sfătuiți să nu viziteze Israelul.

„În ceea ce privește actuala agravare extremă, consolidăm această recomandare și sugerăm ca acei cetățeni care se află acum pe teritoriul Israelului să ia în considerare chiar părăsirea teritoriului cât timp există astfel de oportunități sub forma continuării zborurilor regulate operate de o serie de companii aeriene, inclusiv compania aeriană israeliană El Al”, a declarat diplomatul rus.

Atacul fără precedent de marți al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a războiului din Orientul Mijlociu, izbucnit cu aproape un an în urmă.

Aproximativ 250 de cetățeni israelieni și străini au fost răpiți de luptătorii Hamas care au pătruns pe 7 octombrie 2023 pe teritoriul israelian.

De atunci, Israelul se află în conflict pe două fronturi cu Hamas și Hezbollah.

INTERVIURILE HotNews.ro