Sari direct la conținut

VIDEO Dronele ucrainene au lovit un aerodrom militar din regiunea Voronej, de unde rușii pot lansa bombardiere SU-34 și avioane de luptă SU-35

HotNews.ro
VIDEO Dronele ucrainene au lovit un aerodrom militar din regiunea Voronej, de unde rușii pot lansa bombardiere SU-34 și avioane de luptă SU-35
Forțele ucrainene au organizat atacuri masive cu drone kamikaze în Rusia, vizând aerodromul Borisoglebsk din regiunea Voronej și pe data de 14 august 2024. Sursa foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Dronele ucrainene au atacat, noaptea trecută, aerodromul militar rusesc „Borisoglebsk” și depozitele de combustibil și bombe ghidate din regiunea Voronej, a declarat joi o sursă ucraineană din domeniul securității, potrivit Reuters, Ukrainska Pravda și RBC Ucraina.

Sursa a afirmat că Serviciul de Securitate al Ucrainei, SSU, a continuat să ia măsuri pentru a reduce capacitatea trupelor ruse de a folosi avioanele de luptă dotate cu bombe ghidate pentru lovirea orașelor ucrainene, adăugând că atacurile asupra aerodromurilor ruse vor continua.

Conform aceleiași surse, aerodromul „Borisoglebsk” este folosit de armata rusă pentru a lansa atacuri cu drone asupra Ucrainei, acolo fiind depozitate tunuri antiaeriene, combustibil pentru avioanele de război și pot fi staționate inclusiv bombardiere avansate SU-34 și aeronave de luptă multirol SU-35.

Sursa afirmă că drone ale SSU, ale Forțelor pentru Operațiuni Speciale și ale altor ramuri ale forțelor de apărare ucrainene au lovit peste noapte depozite care conțineau bombe aeriene ghidate (GAB), zone de parcare pentru avioanele de război SU-35 și SU-34 și depozite de combustibil pentru aviație. Rușii au folosit acest aerodrom pentru a lansa frecvent atacuri cu bombe GAB asupra teritoriului ucrainean.

În cursul nopții, pe rețelele de socializare ruse au apărut mesaje despre operațiuni de apărare antiaeriană, despre zboruri ale unui număr mare de drone. Imaginile surprind de asemenea explozii puternice și un incendiu care pare să fi izbucnit în apropierea aerodromului local. Imagini din satelit au înregistrat patru incendii pe situl aerodromului „Borisoglebsk”.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă să ia măsuri active pentru a reduce capacitatea Rusiei de a teroriza orașele ucrainene pașnice cu avioane de luptă echipate cu bombe aeriene ghidate. Demilitarizarea aerodromurilor militare rusești va continua, deoarece rușii nu ar trebui să se simtă în largul lor nici măcar pe teritoriul lor”, a spus această sursă informată din cadrul SSU.

Un sistem radar Nebo-M al rușilor, distrus

Statul Major al Ucrainei a anunțat joi că forțele sale de apărare au lovit un sistem radar rusesc Nebo-M folosind rachete ATACMS furnizate de SUA.

Potrivit armatei ucrainene, distrugerea acestui sistem reduce semnificativ capacitatea armatei ruse de a detecta, urmări și intercepta ținte aerodinamice și balistice.

Rusia ar mai avea doar 10 astfel de sisteme, din cele care sunt încă operaționale.

Un singur sistem Nebo-M este evaluat la aproximativ 100 de milioane de dolari.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro