Sari direct la conținut

Totul pentru fotbal: o mie de bărbați din Spania au luat zilnic o decizie surprinzătoare în timpul Campionatului Mondial din 2002

HotNews.ro
Totul pentru fotbal: o mie de bărbați din Spania au luat zilnic o decizie surprinzătoare în timpul Campionatului Mondial din 2002
Cupa Mondială 2022 din Qatar, ceremonia de închidere. Sursa foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Un studiu al Şcolii de Economie din Barcelona arată că numărul bărbaţilor care și-au luat concediu de paternitate în Spania a crescut în timpul Cupei Mondiale FIFA din Qatar, din 2022, scrie News.ro.

Studiul publicat joi sugerează că posibilitatea de a viziona meciurile a cântărit în decizia lor.

„Taţii au profitat de perioadele lor de concediu pentru activităţi care nu au legătură cu îngrijirea copiilor”, scrie în cercetarea desfășurată de Şcoala de Economie din Barcelona.

Conform acestui studiu, care a utilizat date primite de la asigurările sociale spaniole, în timpul Cupei Mondiale din anul 2022 a fost înregistrat „un surplus zilnic de peste 1.000 de bărbaţi aflaţi în concediu de paternitate”.

În Spania, din anul 2021, taţii şi mamele deopotrivă au dreptul la 16 săptămâni de concediu plătit după naşterea copilului lor. Acest concediu poate fi luat dintr-o dată sau în mai multe tranşe, în primele 12 luni de viaţă ale copilului.

Cupa Mondială din Qatar a fost organizată în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022.

INTERVIURILE HotNews.ro