Sari direct la conținut

Modalitatea prin care poți călători prin toată lumea fără să dai niciun ban pe cazare: ai încerca-o?

HotNews.ro
Modalitatea prin care poți călători prin toată lumea fără să dai niciun ban pe cazare: ai încerca-o?
House sitting-ul a luat amploare în ultimii ani, iar tinerii sunt cei mai doritori de această experiență - FOTO: Colaj Panorama.ro

Într-o economie dificilă, dominată de inflație și în care companiile aeriene măresc prețurile cu orice ocazie, mulți tineri cu dor de ducă sunt în căutare de noi oportunități prin care să cutreiere lumea la costuri mai scăzute. Și cum adesea atunci când călătorești undeva, dincolo de transport, cazarea este una dintre cele mai mari cheltuieli, există platforme care îi ajută pe utilizatori să scape de această grijă.

S-a ajuns astfel la înlocuirea plății pentru cazare cu un troc: turistul vine și stă la un localnic acasă cât timp acesta e și el plecat, având grijă de animale și de plante. Face ceea ce se numește house sitting.

Trendul are succes în întreaga lume, inclusiv printre tineri români, care se află și de o parte, și de cealaltă a baricadei. Din țara noastră, pe platforme sunt listate apartamente și case predominant din București și Cluj, cu pisici și câini care își așteaptă turiștii-dădacă în perioadele în care proprietarii lor călătoresc. 

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro