Sari direct la conținut

Dominic Fritz: Nu poţi elimina o candidată pro-rusă din competiţie cu instrumente putiniste

HotNews.ro
Dominic Fritz, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Dominic Fritz, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu


Primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, critică și el decizia Curţii Constituţionale de a respinge candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie şi spune că „ne îndreptăm spre autocraţie”, iar „intervenţia politică asupra CCR îl descalifică definitiv pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte”.

Fritz spune că se dezice total de pozițiile antisemite și pro-ruse ale Dianei Șoșoacă, dar scoaterea ei din cursa prezidențială „e un grav șoc pentru toți cei dintre noi care cred în democrație”.

„Decizia vine din partea unei curți constituționale care deja era politizată – acum și-a pierdut orice urmă de credibilitate. CCR este sluga sistemului PSD-PNL, în loc să apere drepturile românilor. Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste. Și asta doar ca să intre un alt candidat pro-rus în turul doi – George Simion – care să poată fi lejer bătut de PSD/Ciolacu.

Dacă punem acest episod lânga fraudarea pe scară largă a alegerilor din 9 iunie, ne îndreptăm spre autocrație, culmea, nu adus„ de Simion și Șoșoacă, ci de PSD și Marcel Ciolacu. Această intervenție politică asupra CCR îl descalifică definitiv pe Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte.

Dacă nu vreți să vedeți un tur doi între Ciolacu și Simion, visul la care se lucrează în laboratoarele sistemului de mult timp, atunci acum e momentul să strângem rândurile în jurul Elenei Lasconi, singurul candidat de dreapta cu șanse să intre în turul 2. Dacă curtea constituțională nu apără Constituția, singura cale ce ne-a mai rămas este s-o facem noi, prin vot”, a scris Fritz pe Facebook.

Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă seară decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a admis, astfel, două contestaţii privind candidatura Dianei Şoşoacă.

INTERVIURILE HotNews.ro