Sari direct la conținut

Iranul are deja planul de reacție în caz unui atac al Israelului: „Răspunsul pentru orice acțiune a sioniștilor este pe deplin pregătit”.

HotNews.ro
Manevre militare iraniene în Isfahan , Foto: Iranian Army Office / Zuma Press / Profimedia
Manevre militare iraniene în Isfahan , Foto: Iranian Army Office / Zuma Press / Profimedia

Teheranul și-a pregătit deja planul de represalii în cazul în care Israelul ar efectua un atac împotriva teritoriului iranian, a anunțat duminică presa locală, citând o sursă militară, transmite France Presse.

Marți seara, Republica Islamică a lansat 200 de rachete în direcția Israelului, în al doilea atac direct împotriva inamicului său declarat, după atacurile cu rachete și drone din aprilie.

Republica Islamică a precizat că atacul său a fost unul de represalii pentru asasinarea în Liban a liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, și a unui important general iranian, Abbas Nilforoushan, ucis de un atac israelian la 27 septembrie.

Israelul a anunțat apoi că pregătește un răspuns la atacul iranian cu rachete.

„Răspunsul pentru orice acțiune a sioniștilor este pe deplin pregătit”

„Proiectul de răspuns la orice acțiune a sioniștilor este pe deplin pregătit, iar dacă Israelul acționează, contraatacul iranian va fi pus în aplicare”, a declarat duminică o sursă militară citată de agenția de presă Tasnim.

Iranul „are o listă cu numeroase ținte israeliene”, iar operațiunea de marți „a arătat că putem distruge orice punct dorim”, a adăugat aceeași sursă.

Șeful diplomației iraniene Abbas Araghchi a avertizat și el sâmbătă că „pentru fiecare acțiune, va exista o reacție proporțională și similară din partea Iranului, și chiar mai puternică”.

Duminică mai devreme, ministrul iranian al petrolului, Mohsen Paknejad, a vizitat o instalație petrolieră cheie din țară, pe fondul îngrijorărilor legate de posibile lovituri israeliene împotriva infrastructurii iraniene.

Vineri, președintele american Joe Biden a avertizat Israelul să nu vizeze amplasamentele petroliere ale Iranului, unul dintre primii zece producători de petrol din lume.

INTERVIURILE HotNews.ro